Swipe to the left

Cum intretii o janta de aliaj

Autor: 13 noiembrie 2017 4828 Vizualizari Niciun comentariu

Jantele sunt mereu expuse factorilor externi care pot duce in timp la degradarea lor. Praful de frana, pietrele, noroiul sau sarurile de pe carosabil dauneaza constant, de aceea este foarte importanta intretinerea lor.

Foloseste ceara protectoare

Pentru o protectie indelungata, inainte de a fi montate, aplica pe jante un strat de ceara. Apoi, repeta periodic procesul pentru a mentine stratul protector care se formeaza.

Curata-le regulat

Pentru a mentine jantele intr-o stare cat mai buna foloseste o solutie din apa si sapun si spala jantele oricand este nevoie. In plus, daca apelezi la o spalatorie automata, intreaba personalul de acolo despre echipamentul si agentii de curatare pe care ii folosesc.

Nu folosi nimic corosiv

Jantele se pot deteriora daca sunt folosite perii prea dure sau agenti de spalare corosivi atat la spalarea automata, cat si la cea manuala. Curata fiecare janta pe rand pentru ca solutia de sapun sa nu aiba timp sa se usuce. Fiind cea mai murdara parte a masinii, rotile trebuie spalate primele pentru a evita stropirea caroseriei cu apa murdara. De asemenea, nu folosi aceeasi carpa sau acelasi burete pentru a spala si caroseria masinii pentru ca e posibil ca particulele de praf care se transfera de pe janta murdara pe carpa sa zgarie vopseaua.

Atat jantele, cat si anvelopele nu trebuie spalate cu aburi pentru ca intervine procesul de exfoliere. Acelasi lucru se intampla si atunci cand rotile sunt calde. Inainte sa le speli asteapta sa se raceasca.

La final foloseste o carpa uscata si sterge janta in totalitate.

Adaugat in: Sfaturi auto