Echilibrare Roti

Echilibrare roti

O roată dezechilibrată provoacă vibrații neplăcute, sesizabile la anumite viteze. Prin urmare, echilibrarea roților la fiecare înlocuire a anvelopelor a devenit necesară.

AUTO SOFT îți recomandă echilibrarea roților cel puțin o dată pe an sau la fiecare 15.000 km parcurși.

Când trebuie să echilibrezi roțile?

  • Dacă simți vibrații în volan
  • La fiecare schimbare a anvelopelor
  • La repararea unei pene de cauciuc
  • Dacă un mecanic depistează o uzură anormală

O echilibare incorectă a anvelopelor duce la:

  • Uzura prematură a anvelopelor
  • Uzura mult mai rapidă a elementelor de suspensie ale mașinii
  • Lipsa de confort la anumite viteze

Specialiștii AUTO SOFT îți stau la dispoziție și iți vor garanta cea mai bună echilibrare a anvelopelor tale.

Sfatul AUTO SOFT: Dacă simți vibrații în volan la viteze între 90 și 110 km/h, trebuie să echilibrezi roțile din FAȚĂ. Dacă simți vibrații în scaunul șoferului, trebuie să echilibrezi roțile din SPATE.

CENTRARE HAWEKA

Echilibrare roti Haweka

Să ai roțile echilibrate corect este foarte important pentru buna funcționare a mașinii. Roțile neechilibrate pot cauza uzarea prematură a anvelopelor, precum și o degradare accelerată a amortizoarelor și a componentelor de direcție.

La echilibrarea standard, fixarea roții pe masină de echilibrat se realizează printr-un singur con de fixare central, de aceea acest tip de prindere nu poate garanta o echilibrare perfectă.

Pentru roțile speciale, HAWEKA a creat un sistem de centrare a roții care nu generează micro abateri în procesul de echilibrare. Acest sistem este format dintr-un guler autoexpandabil (P3) și o flansă reglabilă cu piulițe (P2) ce fixează janta pe mașina de echilibrat, exact în modul în care roata este montată pe autovehicul.

Folosind sistemul de echilibrare HAWEKA vei avea roți echilibrate perfect de fiecare dată pentru că:

  • Oferă o echilibrare precisă fiecarei roți
  • Nu zgârie sau deteriorează jantele
  • Roțile se montează corect de fiecare dată

HAWEKA oferă o soluție personalizată în funcție de dimensiunea prezoanelor și a orificiului central al jantei pentru a stabili o echilibrare precisă și rapidă!

Spre deosebire de HAWEKA, la mașina de echilibrat clasică prinderea jantei de aparatul de echilibrare se realizează prin presarea unui manșon direct pe fața acesteia, acest lucru putând afecta aspectul jantei în timp ce prinderea nu este una foarte precisă.

Pentru a fi la curent cu prețurile serviciilor noastre verificati Lista de prețuri.