Încărcare cu freon și igienizare

» ÎNCĂRCAREA CU FREON

La AUTO SOFT beneficiezi de un serviciu complet destinat instalației de climatizare a mașinii tale. Vino în orice punct de service pentru curățarea refrigerantului de impurități și pentru încărcarea cu freon a sistemului de AC cu cea mai performantă și mai precisă aparatură disponibilă pentru mașina ta.

Incarcare cu freon

Când trebuie să apelezi la serviciul de încărcare cu freon?

 • Cel puțin de două ori pe an pentru a pregăti instalația de aer condiționat a mașinii pentru sezonul rece și sezonul cald.
 • Dacă simți că instalația de aer condiționat răcește foarte greu.
 • Dacă după pornirea AC-ului simți un miros neplăcut.

Etapele încărcării cu freon:

 1. Aparatul de ultimă generație folosit la AUTO SOFT extrage freonul si uleiul existente în instalația de aer condiționat, curăță întreg sistemul, iar apoi videază instalația pentru a se constata etanșeitatea sistemului și pentru a se afla dacă există pierderi de freon.
 2. Aparatul umple instalația de aer condiționat cu cantitatea de freon recomandată de producătorul mașinii, adaugă cantitatea necesară de ulei și verifică presiunea din instalație.

Incarcare cu freon

Beneficiile serviciului

 • Vei folosi instalația de aer condiționat a mașinii în condiții optime și la capacitate maximă.
 • Se elimină și mirosul neplăcut din mașină, iar tu și pasagerii veți respira doar aer curat.
 • Se depistează eventualele scurgeri sau pierderi de presiune.
 • Cantitatea de freon este reglată conform modelului tău de mașină.

Incarcare cu freon

Recomandări AUTO SOFT

 • Pornește aerul condiționat o dată la două săptămâni, chiar și pe timp de iarnă, pentru a prelungi durata de viață a sistemului. Pornindu-l, freonul circulă prin sistem, iar uleiul cu care este amestecat lubrifiază componentele și garniturile sistemului.
 • Folosește aerul condiționat pentru dezaburirea mult mai eficientă și mai rapidă a geamurilor. Fiind mai uscat, aerul condițonat dezaburește instant.
 • Atunci când este posibil, parchează la umbră in sezonul cald.
 • La drum lung, păstreaza o diferența de maxim 5 grade între temperatura de afară și cea din masină pentru a nu iți pune în pericol sănătatea prin schimbările bruște de temperatură.

PRET INCARCARE CU FREON - 230 LEI

 • serviciul include procesele de curățare/vacumare și completare freon (în limita a 600 grame)
 • pentru autoturismele care depășesc 600 grame de freon, prețul pentru freonul suplimentar este de 20 lei/100 grame.
 • operațiunea de vacumare durează aproximativ 40 de minute

» ÎNCARCAREA CU FREON ECOLOGIC (R1234YF)

De ce este nevoie de un nou refrigerant pe piață?

După interzicerea refrigerantului R-12 la începutul anilor ’90 din cauza toxicității transmise în atmosferă, noul agent frigorific (freon) R-134a a fost utilizat pe toate tipurile de vehicule cu instalație de climatizare, datorită faptului că avea avantajul de a nu conține clor, astfel încât, prin utilizarea sa, nu există niciun pericol pentru stratul de ozon.

Însă, deși, mult mai ecologic ca predecesorul său, freonul R-134a are un potențial substanțial de a mări încălzirea globală. Potențialul de încălzire globală, sau GWP, reprezintă o masură a cantității de căldură pe care un gaz cu efect de seră îl poate captura în atmosferă.

R134A are GWP-ul de 1430, în timp ce guvernele americane și europene solicită utilizarea unui agent frigorific cu un potențial de încălzire globală (GWP) mai mic de 150.

În 2006, Uniunea Europeană a adoptat o directivă cunoscută sub numele de 2006/40 / EC. Scopul directivei a fost acela de a reduce emisiile de gaze fluorurate cu efect de seră generate de sistemele mobile de climatizare. Obiectivul final a fost acela de a avea autovehicule care utilizează agenți frigorifici care au un potențial de încălzire globală mai mic de 150.

La 1 ianuarie 2017, orice vehicul nou care utilizează un agent frigorific cu un GWP mai mare decat 150 va fi interzis în Uniunea Europeană.

Ce este R1234yf?

R1234yf este un agent frigorific sintetic HFO, dezvoltat în comun de DuPont și Honeywell ca succesor al refrigerantului R134a pentru instalațiile de climatizare pentru automobile.

Potentialul său de încălzire globală (GWP) este ultra-scăzut, cu un rating mai mic de 1. Însemnând că un kilogram de R1234yf eliberat în atmosferă are un efect de seră semnificativ mai redus decât un kilogram de dioxid de carbon

Anii de cercetare intensivă au fost intreprinși de industria automobilelor pentru a găsi un înlocuitor pentru R134a, rezultând ca noul agent frigorific R1234yf să fie folosit pentru noile sisteme

În comparație cu R134a, s-au realizat îmbunătățiri considerabile ale calității și robusteții componentelor, precum și respectarea mai multor standarde noi SAE (Societatea de Ingineri de Automobile) în sistemele R1234yf. Sistemele sunt proiectate pentru a preveni scurgerile potențiale ale agentului frigorific în interiorul vehiculului

Din punct de vedere al serviciului și al reparației, R1234yf are proprietăți termice similare cu R134a, ceea ce înseamnă că defecțiunile pot fi diagnosticate folosind aceleași metode ca pentru R134a

Cea mai mare diferență este clasa de inflamabilitate A2L a lui R1234yf, ceea ce înseamnă că este ușor inflamabil. Acest lucru implică precauții suplimentare în ceea ce privește depozitarea, transportul și manipularea acestui gaz.

În comparație cu interdicția regrigerantului R12, livrările de R134a vor ramâne disponibile pentru întreținerea echipamentelor existente însă din anul 2017 toți producătorii de automobile sunt obligați să echipeze noile vehicule cu instalația de climatizare necesară noului agent frigorific R1234yf.

Beneficii:

 • Conceput pentru utilizarea în sisteme de climatizare mobile
 • Capacitate de răcire similară și eficieță energetică ca a refrigerantului R134a
 • Potrivit tuturor climelor din întreaga lume
 • Reduce impactul asupra mediului
 • Respectă cele mai stricte standarde de mediu din lume
 • GWP de doar 1 - Potențial de epuizare a ozonului 0

Dezavantaje:

Clasa A2L - Refrigerant ușor inflamabil

PRET INCARCARE CU FREON ECOLOGIC - 620 LEI

 • serviciul include procesele de curățare/vacumare și completare freon (în limita a 600 grame).
 • pentru autoturismele care depășesc 600 grame de freon, prețul pentru freonul suplimentar este de 80 lei/100 grame.
 • operațiunea de vacumare durează aproximativ 40 de minute.

» IGIENIZAREA SISTEMULUI DE AER CONDIȚIONAT

Serviciul de igienizare cu Ozon pentru sistemul de aer condiționat

Poți beneficia de noul serviciu de igienizare destinat aerului condiționat la oricare dintre service-urile AUTO SOFT, fără să ai nevoie de programare prealabilă. Datorită aparaturii extrem de moderne și a echipei profesioniste, serviciul de curățare și decontaminare durează putin timp, astfel încât într-un timp extrem de scurt mașina ta va fi complet igienizată.

Serviciul de igienizare este necesar atunci când dorim să scăpăm de impuritățile acumulate de-a lungul timpului în vehicul, în urma folosirii aerului condiționat, dar și pentru a elimina mirosurile neplăcute.

Ce este ozonul?

Ozonul este un puternic antibacterian folosit pentru a igieniza interiorul vehiculului, fiind de 3000 de ori mai puternic decât clorul, astfel încât acționează mult mai agresiv împotriva bacteriilor, lăsând zona complet curată și sterilizată

Serviciul de igienizare utilizează ozonul care elimină mirosurile neplacute, fungii, bacteriile și virusurile.

Cum se folosește?

Aparatura profesională este special creată pentru a identifica locurile afectate de murdărie și praf, astfel încât să le poată curăța în profunzime. Pe lângă pericolul de contaminare cu diferite boli, microorganismele prezente în sistemul de aer condiționat sunt principala cauză a mirosurilor neplacute.

PRET IGIENIZARE A SISTEMULUI DE AER CONDITIONAT - 60 LEI

» PACHET AER CONDITIONAT

PRET INCARCARE FREON + IGIENIZARE - 270 LEI

PRET INCARCARE FREON ECOLOGIC + IGIENIZARE - 660 LEI