Presiune roti cu azot

Anvelopele sunt proiectate si construite pentru a rezista mii de kilometrii, in conditii dificile, insa pentru a avea parte de conditii excelente de drum, confort si siguranta, anvelopele trebuie intretinute in mod corespunzator.

Cum le intretinem?

  • Elementul cheie al intretinerii corespunzatoare a anvelopelor este mentinerea presiunii recomandate de producatori. Presiunea optima de umflare a anvelopelor poate fi gasita in partea de jos a usii soferului sau in manualul vehiculului.
  • Recomandam ca presiunea aerului in anvelope sa fie verificata la intervale regulate, de cel putin o data pe luna si inaintea fiecarei calatorii lungi.
  • In cazul in care presiunea nu este la nivelul ideal trebuie sa mergeti la un service specializat pentru o umfla anvelopele pana la varianta perfecta, agreata de producatori.

Specialistii nostri recomanda ca umflarea anvelopelor sa se faca cu azot, fiind cel mai bun gaz existent pentru ca anvelopele sa isi pastreze presiunea optima mai mult timp.

De ce azotul?

Azotul este un gaz neinflamabil ce poate fi gasit in proportie de 78% in aerul inconjurator. Datorita proprietatilor inerte al azotului, acesta este adesea folosit in service-uri pentru umflarea anvelopelor.

Este folosit, de asemenea si in cursele auto profesionale de Formula 1 in care sunt implicate viteze extreme ale vehiculului. Azotul este utilizat pentru a ajuta la reducerea variatiilor de presiune a pneurilor, unde chiar si cele mai mici diferente de presiune pot afecta manevrarea vehiculului.

Stim cat de importante sunt anvelopele pentru a avea parte de calatorii confortabile si fara evenimente neplacute, de aceea la service-urile AUTO SOFT oferim servicii profesionale de umflare a pneurilor cu azot.

De ce sa folosim azot in loc de aer?

  • Presiunea in anvelope va fi constanta mai mult timp. Azotul este mai putin probabil sa migreze prin cauciucul anvelopelor decat oxigenul, ceea ce inseamna ca presiunea in pneuri va ramane mai stabila pe termen lung.
  • Azotul prelungeste viata cauciucului si a jantei. Datorita azotului presiunea ramane constanta mai mult timp, astfel incat anvelopele si jantele nu se vor uza atat de repede. Azotul nu permite umiditatii sa patrunda in roata, astfel incat jantele de otel nu vor rugini iar jantele din aliaj nu vor oxida.
  • Azotul reduce consumul de combustibil. Deoarece azotul nu se scurge la fel de repede ca aerul, anvelopele raman umflate la capacitatea optima mai mult timp, ceea ce ajuta un vehicul sa atinga eficienta maxima la combustibil, rezultand un kilometraj mai bun.
  • Azotul reduce riscul de explozie in pneuri si ofera un confort sporit la sofat.

Umflarea anvelopelor cu azot inseamna mai putine drumuri la vulcanizare, siguranta pe sosea si consum mai mic de combustibil.

La fiecare vizita la service-urile AUTO SOFT poti verifica presiunea din anvelope si noi o putem completa pana la presiunea dorita, rapid si sigur. Dupa fiecare umflare cu azot, schimbam si capacelele vechi de culoare neagra si le inlocuim cu unele de culoare verde, asa vom sti mereu cu ce sunt umflate anvelopele tale.