Presiune roti cu azot

Anvelopele sunt proiectate și construite pentru a rezista mii de kilometrii, în condiții dificile, însă pentru a avea parte de condiții excelente de drum, confort și siguranță, anvelopele trebuie întreținute în mod corespunzător.

Cum le întreținem?

  • Elementul cheie al întreținerii corespunzatoare a anvelopelor este menținerea presiunii recomandate de producători. Presiunea optimă de umflare a anvelopelor poate fi gasită în partea de jos a ușii șoferului sau în manualul vehiculului.
  • Recomandăm ca presiunea aerului în anvelope să fie verificată la intervale regulate, de cel puțin o data pe lună și înaintea fiecărei călătorii lungi.
  • În cazul în care presiunea nu este la nivelul ideal trebuie să mergi la un service specializat pentru o umfla anvelopele până la varianta perfectă, agreată de producători.

Specialiștii noștri recomandă ca anvelopele să fie umflate cu azot pentru a-și menține cel mai bine presiunea în timp.

De ce azotul?

Azotul este un gaz neinflamabil ce poate fi găsit în proporție de 78% în aerul înconjurător. Datorită proprietăților inerte ale azotului, acesta este adesea folosit în service-uri pentru umflarea anvelopelor.

Este folosit, de asemenea și în cursele auto profesionale de Formula 1 în care sunt implicate viteze extreme ale vehiculului. Azotul este utilizat pentru a ajuta la reducerea variațiilor de presiune a pneurilor, unde chiar și cele mai mici diferențe de presiune pot afecta manevrarea vehiculului.

Știm cât de importante sunt anvelopele pentru a avea parte de călătorii confortabile și făraă evenimente neplăcute, de aceea la service-urile AUTO SOFT oferim servicii profesionale de umflare a pneurilor cu azot.

De ce să folosim azot în loc de aer?

  • Presiunea în anvelope va fi constantă mai mult timp. Azotul este mai puțin probabil să migreze prin cauciucul anvelopelor decât oxigenul, ceea ce înseamnă că presiunea în pneuri va ramâne mai stabilă pe termen lung.
  • Azotul prelungește viața cauciucului și a jantei. Datorită azotului presiunea rămâne constantă mai mult timp, astfel încât anvelopele și jantele nu se vor uza atât de repede. Azotul nu permite umidității să pătrundă în roată, astfel încât jantele de oțel nu vor rugini iar jantele din aliaj nu vor oxida.
  • Azotul reduce consumul de combustibil. Deoarece azotul nu se scurge la fel de repede ca aerul, anvelopele rămân umflate la capacitatea optimă mai mult timp, ceea ce ajută vehiculul să atingă eficiență maximă la combustibil, rezultând un kilometraj mai bun.
  • Azotul reduce riscul de explozie in pneuri si ofera un confort sporit la sofat. Umflarea anvelopelor cu azot înseamnă mai puține drumuri la vulcanizare, siguranță pe șosea și consum mai mic de combustibil.

La fiecare vizită la service-urile AUTO SOFT poți verifica presiunea din anvelope și noi o putem completa până la presiunea dorită, rapid și sigur. După fiecare umflare cu azot, schimbăm și capacele vechi de culoare neagră și le înlocuim cu unele de culoare verde, așa vom ști mereu cu ce sunt umflate anvelopele tale.