Swipe to the left

Blog

Presiunea în pneuri: Care este aceasta și cum știi dacă este corectă?

Autor: AUTO SOFT 1 aprilie 2020 25 Vizualizari Niciun comentariu

Întreținerea anvelopelor este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru mașina ta din punct de vedere al siguranței și al costurilor. Cel mai simplu mod de a îngriji roțile este rapid și economic: trebuie să știi care este presiunea corectă a pneurilor.

Conducerea cu anvelope dezumflate este una dintre cele mai mari cauze ale accidentelor rutiere, conform statisticilor, și, neavând suficient aer în pneuri, pot apărea multe alte probleme. Cauciucurile care nu au o presiune corespunzătoare se uzează mai rapid, au o tracțiune slabă și reduc eficiența combustibilului.

Impactul anvelopelor asupra consumului

Autor: AUTO SOFT 19 martie 2020 271 Vizualizari Niciun comentariu

Consumul mașinii pe care o conduci te preocupă la fiecare drum și vrei să afli care sunt cauzele care îl influențează? Află ce rol au anvelopele pe care le folosești asupra fiecărui procent de consum de carburant pe care îl afișează calculatorul de bord.

Service auto roți - Venim noi la tine

Autor: AUTO SOFT 9 martie 2020 190 Vizualizari Niciun comentariu

Service auto roți - Venim noi la tine

Atunci când te confrunți cu o problemă la nivelul anvelopelor și cauți o rezolvare rapidă, noi îți putem furniza soluția, datorită service-ului mobil AUTO SOFT. Ai făcut pană și constați că roata de rezervă nu poate fi folosită sau ai probleme la mai multe roți și nu-ți ajunge doar o singură roată de rezervă. Trebuie să-ți schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă urgent și nu ai cum să ajungi la un service specializat. Pentru fiecare dintre aceste situații, soluția la care poți apela este un service de roți la domiciliu sau oriunde ai nevoie de servicii profesioniste.

Caracteristici anvelope Michelin. Avantajele oferite de anvelopele auto Michelin

Autor: AUTO SOFT 6 martie 2020 198 Vizualizari Niciun comentariu

Producătorul francez de anvelope, Michelin, este, fără îndoială, unul dintre jucătorii de prim eșalon la nivel mondial. Cu o istorie care începe în 1880, Michelin are astăzi o prezență puternică în peste 170 de țări și o gamă foarte diversă de anvelope, nu doar pentru industria auto, ci și pentru motociclete, avioane, biciclete, utilaje grele și chiar nave spațiale. În sporturile cu motor, Michelin are o lungă istorie, dezvoltând tehnologii pe care apoi le-a adaptat pentru producția de anvelope destinate mașinilor de serie.

Importanța anvelopelor auto de calitate

Autor: AUTO SOFT 25 februarie 2020 187 Vizualizari Niciun comentariu

La fiecare drum pe care îl facem, vrem să folosim cât mai mult din puterea mașinii. Energia dezvoltată de motor este trasmisă roților, iar anvelopele sunt interfața dintre autovehicul și șosea. Dacă avem cauciucuri de calitate, atunci această putere va fi folosită mai eficient. Cercetările pe care producătorii de anvelope auto din întreaga lume le fac se îndreaptă nu numai asupra unui raport cât mai bun între puterea dezvoltată de motoare și eficiența la nivelul trenului de rulare, dar și asupra creșterii aderenței, a scăderii consumului de carburant, prin scăderea rezistenței la rulare, a nivelului de zgomot și a creșterii confortului ocupanților mașinii.

Cum se face corect încărcarea cu freon?

Autor: AUTO SOFT 3 februarie 2020 349 Vizualizari Niciun comentariu

Instalația de climatizare a mașinii tale are nevoie de atenție indiferent de anotimp, pentru o funcționare corespunzătoare.

Dacă ai constatat că instalația de aer condiționat nu mai răcește la fel de eficient sau simți un miros neplăcut după fiecare pornire a instalației, este cazul să faci o încărcare cu freon. De asemenea, înainte de debutul verii și al iernii, este recomandat să verifici și să pregătești instalația de aer condiționat.

Cine va primi titlul de mașina anului 2020? Află de aici!

Autor: AUTO SOFT 3 februarie 2020 400 Vizualizari Niciun comentariu

Competiția pentru titlul de ”Mașina Anului 2020” în Europa se află în plină desfășurare și, la fel ca în cinematografie, lumea din industria auto așteaptă cu nerăbdare începutul lunii martie pentru a afla care este câștigătorul acestui an.

Din lista de 30 de modele care au intrat pe lista de nominalizări, un juriu format din 60 de specialiști auto a ales cele 7 finaliste.

5 mașini perfecte pentru familii cu copii

Autor: AUTO SOFT 21 ianuarie 2020 319 Vizualizari Niciun comentariu

Alegerea unei mașini pentru familii cu copii nu este o misiune ușoară. Deși segmentul este bine acoperit de producătorii importanți, găsirea echilibrului între spațiul oferit, confortul la drum lung și performanțele pe șosea este greu de realizat. Cu bugetul potrivit însă, se poate alege compromisul care să mulțumească și șoferul, dar și copiii de pe bancheta din spate.

Monovolumele din zilele noastre nu mai sunt mașinile la care designul a fost sacrificat pentru un spațiu interior generos și pot oferi suficiente motive să fie conduse zilnic pe drumul dintre casă și școală. Un SUV poate fi suficient de varsatil și pe serpentinele înzăpezite spre pârtia de ski, dar și în oraș, cu un cărucior și 2 ghiozdane. Sedanul potrivit oferă același confort și în drum spre birou, dar și la serbarea celor mici. Ofertele fiecărei clase sunt tentante, iar alegerile noastre încearcă să evidențieze modelele reprezentative, care pot aduce cele mai multe satisfacții unei familii cu copii.

Despre Ford Focus, una dintre cele mai vândute mașini din România

Autor: AUTO SOFT 7 ianuarie 2020 292 Vizualizari Niciun comentariu

Ajuns la a patra generație, Focus a adus din nou în prin plan marca Ford, cu o mașină ce transmite un aer fresh și mai sportiv, păstrând atuurile care au făcut-o atât de populară.

Noul Ford Focus rămâne același hatchback cu o parte frontală sportivă și un plafon coborât către partea din spate. Liniile de pe capotă și design-ul bării frontale îi dau un aer modern, agresiv, lucru care este întărit și de noile faruri, mari și delimitate de unghiuri ascuțite.

Anvelope de iarnă Michelin: Michelin Alpin 6

Autor: AUTO SOFT 6 ianuarie 2020 290 Vizualizari Niciun comentariu

Cel mai mare producător european de anvelope, Michelin, inovează permanent, reușind să stabilească noi standarde de siguranță și manevrabilitate. Pentru că iarna aproape că s-a instalat în România, atenția șoferilor s-a mutat pe cauciucurile pentru sezonul rece.

Lansată în ultima parte a anului trecut, anvelopa Michelin Alpin 6 a introdus o serie de elemente noi, care îi asigură performanțe ridicate și o durată mare de exploatare.