Swipe to the left

Blog

Patru semne că instalația de climatizare a mașinii are nevoie de încărcare suplimentară cu freon

Autor: AUTO SOFT 13 iunie 2019 302 Vizualizari Niciun comentariu

Sistemul de aer condiționat al mașinii a încetat să sufle aer rece? Dacă este așa, problema ar putea fi atribuită nivelului scăzut de agent frigorific (freon). La fel ca și aerul condiționat din casă, sistemele de acționare automate funcționează prin utilizarea freonului pentru a răci aerul. Compresorul presurizează freonul, transformându-l dintr-un gaz într-un lichid. Această schimbare de presiune permite în mod esențial sistemului să creeze aer rece care circulă în interiorul autovehiculului.

De ce este importantă îndreptarea jantelor

Autor: AUTO SOFT 23 aprilie 2019 734 Vizualizari Niciun comentariu

Un drum cu mașina pe drumurile pline de gropi și mărginite de borduri supradimensionate se poate sfârși brusc cu o avariere a jantelor. Un asemenea incident ar trebui urmat de o vizită la un service specializat, dar sunt șoferi care nu vor îndreptarea jantelor afectate și își continuă drumul.

Îndoirea unei jante poate afecta roata unui autoturism în mai multe feluri. Dacă este una gravă, poate afecta etanșeitatea cauciucului pe roată și se pierde aer. În această situație o vizită la un service este obligatoriu. Dacă etanșeitatea nu este afectată și janta ”suferă” doar din punct de vedere estetic, este alegerea șoferului dacă o îndreaptă sau nu.

Curățăm filtrul de particule sau îl schimbăm?

Autor: AUTO SOFT 12 aprilie 2019 331 Vizualizari Niciun comentariu

Posesorii de mașini diesel cu norma de poluare EURO 4 și mai noi se confruntă, după un anumit număr de kilometri, cu probleme la filtrul de particule DPF. Dacă mașina nu a fost exploatată într-un regim eficient, care să permită arderea particulelor de funingine nocive stocate în filtru, atunci acestea se depozitează în cantități mari și îl înfundă. Ajunși în această situație, proprietarii au de ales între schimbarea filtrului de particule cu unul nou, curățarea filtrului prin diverse metode sau eliminarea lui fizică din sistemul de evacuare, completată uneori de anularea filtrului din softul mașinii.

Totul despre amenzile auto

Autor: AUTO SOFT 29 martie 2019 311 Vizualizari Niciun comentariu

O parte dintre cei care au permis de conducere, s-au confruntat, măcar o dată, cu obligativitatea de a plăti o amendă de circulație. Autosoft vă prezintă răspunsul la principalele întrebări referitoare la amenzile de circulație.

Ce se întâmplă dacă nu faceți plata amenzii de circulație?

În cazul în care ați fost surprins în trafic și amendat de un agent (de poliție) constatator, procesul-verbal de constatare a contravenției va fi încheiat, iar dumneavoastră aveți la dispoziție 48 de ore pentru a plăti jumătate din cuantumul amenzii. Dacă a trecut acest termen fără să fi plătit, atunci veți achita întregul preț.

Top 10 cele mai rezistente mașini de-a lungul timpului

Autor: AUTO SOFT 19 martie 2019 1047 Vizualizari Niciun comentariu

În cazul în care v-ați întrebat care sunt mașinile care au rezistat vreme de mulți ani de zile în topul celor mai rezistente autoturisme, ne-am gândit să întocmim un Top 10 al mașinilor care se încadrează în această categorie.

Pentru a consulta o echipă de specialiști, gata să vă ofere servicii de reparație și de mentenantă pentru mașina dumneavoastră, atunci trebuie să consultați website-ul Auto Soft.

Cum se reglează geometria roților?

Autor: AUTO SOFT 13 martie 2019 882 Vizualizari Niciun comentariu

Geometria roților este de o importanță deosebită, mai ales atunci când vine vorba despre siguranța dumneavoastră și a pasagerilor care vă însoțesc. În ceea ce privește anvelopele, durata de viață a acestora poate fi prelungită în cazul în care reglarea geometriei roților se realizează corespunzător, fiind evitată, în acest mod, uzura accelerată.

Cum îți protejezi corect anvelopele. Unde și când să verifici anvelopele?

Autor: AUTO SOFT 25 februarie 2019 471 Vizualizari Niciun comentariu

Importanța anvelopelor este incontestabilă când vine vorba de performanța mașinii. De aceea, îngrijirea și întreținerea corectă a anvelopelor este esențială pentru a obține mereu maximum de performanță atât din anvelopele alese, cât și din mașină.

Anvelopele sunt văzute, de cele mai multe ori, ca o parte de sacrificiu a unei mașini deși ele se deteriorează în timp din cauza utilizărilor multiple, ba chiar și a nefolosirii lor pentru prea mult timp. De fapt, chiar dacă anvelopele nu au fost folosite prea des este recomandat ca anvelopele să fie schimbate o dată la 5 ani pentru a preveni deteriorarea bruscă a cauciucului.

Sarea, zăpada, gheața, murdăria, praful de frână, ozonul și aerul degradează în timp anvelopele. A avea grijă de anvelopele mașinii ar trebui să fie o prioritate, deoarece acea bucățică de cauciuc ajută mașina să ruleze în cele mai bune condiții, în siguranță și confort, pe orice tip de drum

Evaluarea problemei auto în funcție de fumul de eșapament

Autor: AUTO SOFT 15 februarie 2019 939 Vizualizari Niciun comentariu

Chiar dacă, de cele mai multe ori, șoferii aleg să ignore fumul de eșapament, trebuie să știm că acesta indică faptul că mașina are anumite defecțiuni. Astfel de situații pot interveni în momente neașteptate și trebuie să apelați la un mecanic profesionist, cât mai repede. O astfel de problemă se poate rezolva rapid în service-urile auto din București, acesta fiind un oraș aglomerat, unde poluarea poate avea efecte majore.

Ce trebuie să luăm în considerare când echipăm mașina cu jante din aliaj?

Autor: AUTO SOFT 5 februarie 2019 1037 Vizualizari Niciun comentariu

Orice șofer pasionat își îmbunătățește autovehiculul în mod regulat. În majoritatea cazurilor, jantele mașinii sunt primele care trec printr-o serie schimbări. Indiferent că vorbim de jante din aliaj sau jante de oțel, acestea trebuie să respecte anumite cerințe, în funcție de mașină, astfel încât să ofere un plus de siguranță și de estetică vehiculului.

Spre deosebire de jantele auto de oțel, jantele din aliaj sunt mai ușoare și oferă o ventilare mai bună a sistemului de frânare, ceea ce le ajută să câștige în popularitate printre șoferi.

Ce mașini s-au lansat la North American International Auto Show (NAIAS) anul acesta?

Autor: 24 ianuarie 2019 925 Vizualizari Niciun comentariu

Deși este iarnă și totul pare înghețat, nu același lucru se întâmplă și cu orașul Detroit, SUA, care este extrem de animat și vizitat în această perioadă datorită găzduirii târgului internațional auto NAIAS, unul din cele mai importante și așteptate expoziții auto ale anului. Potrivit expozanților, peste 5000 de ziariști și persoane media participă anul acesta la târg, succesul evenimentului fiind vehiculat pe rețelele de socializare, și nu numai, încă de la deschiderea show-ului. În fiecare an, în luna ianuarie, cei mai îndrăgiți producători de mașini își lansează cu mare fast cele mai noi producții și concepte, însă de anul viitor, în 2020, târgul se va ține în iunie.