Swipe to the left

Blog

Legea anvelopelor de iarnă - Tot ce TREBUIE să știi pentru a NU avea probleme în anotimpul rece

Autor: AUTO SOFT 26 noiembrie 2020 1 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele de iarnă sunt acele tipuri de cauciucuri care au o construcție specială și caracteristici care le fac mai potrivite pentru folosirea zilnică în perioadele cu temperaturi scăzute și pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei sau gheață. Principalele avantaje ale acestor tipuri de anvelope sunt asigurarea unei stabilități mai bune pe drumurile alunecoase, des întâlnite în timpul iernii și micșorarea distanței de frânare în condițiile sezonului rece.

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile pentru a reuși să treci cu brio iarna geroasă, plină de zăpadă. De asemenea, vei afla care sunt prevederile legislative cu privire la cauciucurile obligatorii în acest anotimp, care sunt avantajele montării lor și cum le alegi din gama bogată de produse existente pe piața din România.

Anvelope cu profil V: principalele avantaje și dezavantaje ale folosirii acestora

Autor: AUTO SOFT 19 noiembrie 2020 17 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele în profil V, cunoscute și sub denumirea de anvelope cu profil scăzut, sunt cauciucuri care au o înălțime a elementului lateral mai mică decât lățimea generală a întregii anvelope. Cauciucurile în V se pot întâlni foarte des în rândul mașinilor sport, mai ales pe multe mașini de curse, datorită capacității de a reduce în mod semnificativ alunecarea pe suprafață carosabilă, asigurând un control mai bun asupra mașinii.

Anvelopele în V sunt folosite atât pentru a îmbunătăți aspectul estetic al mașinii, cât și pentru a-i crește performanțele. Acestea au o serie de caracteristici care le deosebesc de alte tipuri de anvelope, precum și câteva avantaje, dar și dezavantaje specifice.

Planetara - ce este și cum iți dai seama dacă trebuie schimbată

Autor: AUTO SOFT 9 noiembrie 2020 110 Vizualizari Niciun comentariu

Majoritatea șoferilor încep să își facă griji în legătură cu planetara mașinii atunci când aceasta începe să producă anumite zgomote și pune în pericol buna funcționare a vehiculului. Această piesă era întâlnită doar la autoturismele cu tracțiune față, însă de când suspensia independentă este ceva firesc, o vei găsi la absolut toate automobilele.

În articolul de mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege mai bine rolul acesteia, ce se poate întâmpla dacă se strică planetara, ce trebuie schimbat în acest caz și multe alte detalii importante, care te vor ajuta să îți menții mașina funcțională.

Curățarea aerului condiționat auto - informații esențiale, metode și sfaturi

Autor: AUTO SOFT 3 noiembrie 2020 76 Vizualizari Niciun comentariu

Confortul este esențial pentru cei care petrec mult timp în spatele volanului. Piața auto s-a dezvoltat atât de mult, încât cerințele șoferilor sunt din ce în ce mai mari și nu mai este suficient ca un autovehicul să poată asigura transportul persoanelor dintr-un punct în altul.

Înainte de a achiziționa o mașină, tot mai mulți oameni pun preț pe nivelul de confort pe care îl poate asigura aceasta, pe lângă siguranța și viteza cu care poate rula.

Având în vedere influența pe care o au condițiile meteorologice asupra temperaturii din interiorul mașinii, instalația de aer condiționat a devenit unul dintre cele mai căutate accesorii de care șoferii sunt interesați la un autovehicul. Acest fapt este urmarea temperaturilor extreme care au început să domine sezonul rece și sezonul cald.

Clima bizonică sau bizonală?

Autor: AUTO SOFT 2 noiembrie 2020 45 Vizualizari Niciun comentariu

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care șoferii îl caută la un autovehicul este sistemul de climatizare. Acesta este esențial pentru confortul pasagerilor în timpul condusului, mai ales că temperaturile ajung la valori extreme atât pe timpul sezonului rece, cât și al celui cald.

Având în vedere că pasagerii unei mașini pot avea grade diferite de sensibilitate la temperaturile scăzute sau ridicate, este necesar ca în interiorul autovehiculului să se poată resimți fie un nivel de confort termic neutru, fie mai multe niveluri, pentru a putea satisface nevoile mai multor persoane în interiorul aceluiași autoturism.

Compatibilitate anvelope - Cum alegi cauciucurile mașinii pentru performanță și confort maxim la volan?

Autor: AUTO SOFT 26 octombrie 2020 114 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele reprezintă singurul punct de contact dintre mașină și șosea, astfel că totul - de la manevrabilitatea și performanța vehiculului, până la confortul și siguranța la volan - depinde de cât de eficiente sunt cauciucurile.

Pentru a funcționa corespunzător, este extrem de important ca anvelopele să se potrivească cu sistemele de suspensie, să răspundă corect la comenzile direcției și să reziste forțelor extreme exercitate asupra lor, precum manevre de frânare, de accelerație și viraje. Fiecare mașină este echipată cu un set de cauciucuri de la producător, însă, dacă vrei să le schimbi pe parcurs, trebuie să te asiguri că noile pneuri sunt compatibile din punct de vedere al dimensiunilor și al indicelui de sarcină și de viteză.

Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre compatibilitatea anvelopelor!

Distanța de frânare - Află tot ce trebuie să știi despre ea pentru a evita accidentele rutiere!

Autor: AUTO SOFT 21 octombrie 2020 153 Vizualizari Niciun comentariu

Viteza excesivă și aprecierea incorectă a distanței optime de frânare se numără printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere. Atunci când ești la volan, este esențial să știi să te adaptezi condițiilor de trafic, să păstrezi distanța necesară între autovehicule și să fii foarte concentrat la drum.

Orice secundă de neatenție, în care întârzii să apeși pedala de frână, determină automobilul să parcurgă o distanță în plus, care poate fi fatală pentru participanții la trafic. Află din acest articol cum să estimezi corect distanța de frânare, astfel încât să eviți producerea unei coliziuni nedorite în trafic.

ABS – Află care este rolul acestui senzor în sistemul de frânare!

Autor: AUTO SOFT 15 octombrie 2020 493 Vizualizari Niciun comentariu

Sistemul de frânare este unul dintre cele mai importante componente ale unui automobil. Acesta este responsabil de oprirea în siguranță atunci când un obstacol apare brusc în fața conducătorului auto.

Din fericire, sistemul de frânare al autovehiculelor a fost și este permanent îmbunătățit prin adăugarea de noi elemente de siguranță. Senzorul ABS este unul dintre cele mai vechi și mai importante ansambluri, care asigură oprirea în siguranță în situații neprevăzute.

Pentru cei care se întreabă ce înseamnă ABS, trebuie menționat faptul că nu reprezintă întregul sistem de frânare, ci este o parte integrantă a acestuia și are un rol bine stabilit.

ABS sau anti-lock braking system se traduce prin sistemul care previne blocarea roților la frânare și care, începând din 2011, a devenit obligatoriu, așadar, dacă ai o mașină fabricată în acest an, un astfel de senzor trebuie să fie prezent pe fiecare roată în parte.

În ultimii ani, acesta a fost completat de sisteme adiționale, însă dovada că senzorul ABS rămâne foarte important în cazul frânării este prezența lui și la automobilele de generație nouă, bineînțeles cu îmbunătățirile de rigoare.

Ce face senzorul ABS și de ce este el atât de important ? Află mai jos răspunsul la această întrebare și nu numai.

Distribuția – Află care este diferența dintre motoarele pe benzină și cele Diesel!

Autor: AUTO SOFT 9 octombrie 2020 297 Vizualizari Niciun comentariu

Ca șofer, cu siguranță știi destul de multe despre motor, una dintre cele mai importante componente ale acestuia fiind distribuția.

Cei aflați la început de drum într-ale șoferiei, care se întreabă ce este distribuția, ar trebui să știe că este un subansamblu al motorului, care are rolul de a sincroniza admisia și evacuarea acestuia în funcție de poziția cilindrilor, respectând timpii de ardere.

Ceea ce știu toți șoferii este faptul că există două tipuri de motoare: cel pe benzină și cel pe motorină. Trebuie respectate anumite caracteristici ale acestora atunci când vine vorba despre modul de funcționare a distribuției auto? Are tipul de combustibil folosit vreo influență asupra acesteia? Iată două întrebări la care vei găsi răspunsuri în acest articol.

Pentru că, cel mai des, șoferii începători se întreabă la câți km se schimbă distribuția, tot aici vei afla tot ce trebuie să știi în acest sens. Mai mult decât atât, vei descoperi mai multe detalii și despre cele două tipuri de distribuție, și anume cea pe lanț și cea pe curea.

Revizia auto - Metoda CORECTA de prelungirea vieții automobilului

Autor: AUTO SOFT 28 septembrie 2020 175 Vizualizari Niciun comentariu

Automobilul este o investiție foarte importantă pentru orice familie, atât din punct de vedere financiar, sumele investite fiind destul de mari, cât și din punct de vedere practic, deoarece mașina reprezintă un obiect indispensabil în desfășurarea vieții moderne, confortabile. Cei mai mulți dintre români nu își permit să-și schimbe autoturismele după 2-3 ani de folosire intensă, așa că încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru a prelungi durata lor de viață. Una dintre metodele garantate în acest sens este realizarea reviziei tehnice periodice.

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile despre ce înseamnă, când și unde trebuie făcută revizia tehnică auto, despre modalitatea în care se desfășoară această operațiune și vei afla răspunsuri la diferite întrebări pe care ți se le pui referitor la acest subiect.