Swipe to the left

Blog

5 mașini perfecte pentru familii cu copii

Autor: AUTO SOFT 21 ianuarie 2020 13 Vizualizari Niciun comentariu

Alegerea unei mașini pentru familii cu copii nu este o misiune ușoară. Deși segmentul este bine acoperit de producătorii importanți, găsirea echilibrului între spațiul oferit, confortul la drum lung și performanțele pe șosea este greu de realizat. Cu bugetul potrivit însă, se poate alege compromisul care să mulțumească și șoferul, dar și copiii de pe bancheta din spate.

Monovolumele din zilele noastre nu mai sunt mașinile la care designul a fost sacrificat pentru un spațiu interior generos și pot oferi suficiente motive să fie conduse zilnic pe drumul dintre casă și școală. Un SUV poate fi suficient de varsatil și pe serpentinele înzăpezite spre pârtia de ski, dar și în oraș, cu un cărucior și 2 ghiozdane. Sedanul potrivit oferă același confort și în drum spre birou, dar și la serbarea celor mici. Ofertele fiecărei clase sunt tentante, iar alegerile noastre încearcă să evidențieze modelele reprezentative, care pot aduce cele mai multe satisfacții unei familii cu copii.

Despre Ford Focus, una dintre cele mai vândute mașini din România

Autor: AUTO SOFT 7 ianuarie 2020 86 Vizualizari Niciun comentariu

Ajuns la a patra generație, Focus a adus din nou în prin plan marca Ford, cu o mașină ce transmite un aer fresh și mai sportiv, păstrând atuurile care au făcut-o atât de populară.

Noul Ford Focus rămâne același hatchback cu o parte frontală sportivă și un plafon coborât către partea din spate. Liniile de pe capotă și design-ul bării frontale îi dau un aer modern, agresiv, lucru care este întărit și de noile faruri, mari și delimitate de unghiuri ascuțite.

Anvelope de iarnă Michelin: Michelin Alpin 6

Autor: AUTO SOFT 6 ianuarie 2020 74 Vizualizari Niciun comentariu

Cel mai mare producător european de anvelope, Michelin, inovează permanent, reușind să stabilească noi standarde de siguranță și manevrabilitate. Pentru că iarna aproape că s-a instalat în România, atenția șoferilor s-a mutat pe cauciucurile pentru sezonul rece.

Lansată în ultima parte a anului trecut, anvelopa Michelin Alpin 6 a introdus o serie de elemente noi, care îi asigură performanțe ridicate și o durată mare de exploatare.

Top mărci de anvelope pentru iarnă 2019 - 2020

Autor: AUTO SOFT 13 decembrie 2019 299 Vizualizari Niciun comentariu

Diminețile sunt tot mai reci și iarna veritabilă tot mai aproape. Dacă nu ai încă o opțiune pentru anvelope de iarnă, te ajutăm cu câteva idei, care să-ți facă alegerea mai ușoară.

Găsirea celor mai potrivite cauciucuri de iarnă este o misiune dificilă, având în vedere numeroasele mărci existente pe piață, parametri pe care trebuie să-I urmărești și bugetul în care ți-ai propus să te încadrezi. Discuțiile de pe forumuri cu subiectul ”cauciucuri iarnă 2019” sunt dominate de opinii contradictorii și este greu să tragi o concluzie. Fiecare comentariu se bazează pe experiența fiecărui șofer de până acum, de modelul de autoturism folosit, regimul de utilizare în condiții de iarnă, stilul de condus, bugetul alocat etc.

Fără a avea pretenția că alegerea ta se va baza 100% pe topul nostru, ne-am propus să-ți prezentăm câteva opțiuni corecte și optime de anvelope iarnă 2019-2020, care să păstreze un echilibru între performanțe în condiții de iarnă, durată de exploatare și preț de achiziție.

Sfaturi practice pentru șoferii care vor să-și cumpere anvelope de iarnă

Autor: AUTO SOFT 3 decembrie 2019 266 Vizualizari Niciun comentariu

Trecerea la anvelope de iarnă nu trebuie să ne preocupe doar când apare prima ninsoare, ci din timp, odată cu scădere temperaturilor. Cauciucurile de vară își pierd din performanțe dacă temperatura exterioară scade sub 7 grade Celsius, chiar dacă afară este soare și pare o zi blândă de toamnă.

În cazul în care nu avem deja un set de cauciucuri de iarnă viabile, pe care să le montăm pe mașină, trebuie să cumpărăm unele noi. Cu foarte multe oferte în piață și cu diferite criterii de care trebuie să ținem cont, alegerea nu este întotdeauna ușoară.

Sfaturi auto pentru întreținerea mașinii în sezonul rece

Autor: AUTO SOFT 12 noiembrie 2019 531 Vizualizari Niciun comentariu

Mașina care ne duce din punctul A în punctul B atunci când avem nevoie și în care mulți dintre noi își petrec zilnic ore bune, prinși în trafic, are nevoie periodic de îngrijire pentru a rămâne cât mai mult timp într-o stare optimă de funcționare și pentru a avea un aspect decent. Pentru că anotimpul rece se apropie, îți propunem câteva sfaturi și accesorii de întreținere auto, care te pot ajuta să îți protejezi eficient autoturismul.

Sfaturi practice pentru îngrijirea mașinii

Autor: AUTO SOFT 28 octombrie 2019 175 Vizualizari Niciun comentariu

Atenția periodică pentru îngrijirea mașinii scade costurile de exploatare și prelungește viața autoturismului. Este o axiomă cunoscută de mulți șoferi, dar respectată doar de o parte dintre ei.

O listă cu câteva sfaturi practice de întreținere auto îți arată cât de simplu este să menți starea mașinii tale la un nivel optim, fără costuri mari și cu un minim de timp alocat periodic.

Ce trebuie să conțină trusa sanitară auto de prim ajutor?

Autor: AUTO SOFT 14 octombrie 2019 386 Vizualizari Niciun comentariu

Între lucrurile pe care trebuie să le avem permanent în mașină când plecăm la drum se află trusa sanitară auto de prim ajutor. Aceasta, alături de două triunghiuri reflectorizante, o vestă reflectorizantă și un stingător, face parte din pachetul de siguranță pe care polițiștii rutieri îl verifică în majoritatea controalelor de rutină.

Baza legală pentru obligativitatea dotării autoturismelor cu trusă sanitară auto de prim ajutor este Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar lipsa acestui accesoriu este sancționată cu 4 sau 5 puncte de amendă (580 sau 725 de lei), plus 3 puncte de penalizare.

La ce să fii atent când alegi un scaun de mașină pentru copilul tău?

Autor: AUTO SOFT 7 octombrie 2019 218 Vizualizari Niciun comentariu

Călătoriile cu mașina sunt un mod ideal de a petrece timp de calitate cu familia și de a descoperi locuri noi. Atunci când ai copii, trebuie să te gândești la ce scaun de mașină să alegi pentru ca orice drum să fie făcut în siguranță.

Piața scaunelor auto pentru copii este extrem de diversă și o căutare pe site-urile care comercializează accesorii auto de interior necesită multă răbdare. Criteriile principale după care trebuie ales un scaun auto pentru cei mici țin de categoria de vârstă, greutatea copilului și sensul de orientare al scaunului față de sensul de mers.

Despre programul RABLA Plus 2019

Autor: AUTO SOFT 23 septembrie 2019 367 Vizualizari Niciun comentariu

2019 va înregistra un nou succes al programului guvernamental RABLA, care și-a propus să stimuleze înnoirea parcului auto din România. Ajuns în al 16-lea an în care se derulează, programul se concentrează pe acordarea de prime de casare pentru înlocuirea automobilelor mai vechi de 8 ani, prin RABLA Clasic și încurajează achiziționarea de mașini nepoluante, prin programul RABLA Plus.

Valoarea inițială a programului derulat prin intermediul Administrației Fondului de Mediu a fost de 235 de milioane de lei, din care 200 de milioane de lei pentru personae fizice și 35 de milioane de lei pentru persoane juridice. Pentru Rabla Plus au fost alocați peste 75 de milioane de lei, din care peste 15 milioane de lei pentru persoane fizice și 60 de milioane pentru persoane juridice. Datorită interesului crescut pentru accesarea tichetelor RABLA, în luna august, programul a fost suplimentat cu 135 de milioane de lei, alocate pentru aproximativ 20000 de prime de casare în programul RABLA Clasic. Suplimentarea a urcat numărul primelor de casare la peste 55000, depășind astfel numărul tichetelor acordate în 2018.