Swipe to the left

Blog

Curățăm filtrul de particule sau îl schimbăm?

Autor: AUTO SOFT 12 aprilie 2019 35 Vizualizari Niciun comentariu

Posesorii de mașini diesel cu norma de poluare EURO 4 și mai noi se confruntă, după un anumit număr de kilometri, cu probleme la filtrul de particule DPF. Dacă mașina nu a fost exploatată într-un regim eficient, care să permită arderea particulelor de funingine nocive stocate în filtru, atunci acestea se depozitează în cantități mari și îl înfundă. Ajunși în această situație, proprietarii au de ales între schimbarea filtrului de particule cu unul nou, curățarea filtrului prin diverse metode sau eliminarea lui fizică din sistemul de evacuare, completată uneori de anularea filtrului din softul mașinii.

Totul despre amenzile auto

Autor: AUTO SOFT 29 martie 2019 132 Vizualizari Niciun comentariu

O parte dintre cei care au permis de conducere, s-au confruntat, măcar o dată, cu obligativitatea de a plăti o amendă de circulație. Autosoft vă prezintă răspunsul la principalele întrebări referitoare la amenzile de circulație.

Ce se întâmplă dacă nu faceți plata amenzii de circulație?

În cazul în care ați fost surprins în trafic și amendat de un agent (de poliție) constatator, procesul-verbal de constatare a contravenției va fi încheiat, iar dumneavoastră aveți la dispoziție 48 de ore pentru a plăti jumătate din cuantumul amenzii. Dacă a trecut acest termen fără să fi plătit, atunci veți achita întregul preț.

Top 10 cele mai rezistente mașini de-a lungul timpului

Autor: AUTO SOFT 19 martie 2019 163 Vizualizari Niciun comentariu

În cazul în care v-ați întrebat care sunt mașinile care au rezistat vreme de mulți ani de zile în topul celor mai rezistente autoturisme, ne-am gândit să întocmim un Top 10 al mașinilor care se încadrează în această categorie.

Pentru a consulta o echipă de specialiști, gata să vă ofere servicii de reparație și de mentenantă pentru mașina dumneavoastră, atunci trebuie să consultați website-ul Auto Soft.

Cum se reglează geometria roților?

Autor: AUTO SOFT 13 martie 2019 245 Vizualizari Niciun comentariu

Geometria roților este de o importanță deosebită, mai ales atunci când vine vorba despre siguranța dumneavoastră și a pasagerilor care vă însoțesc. În ceea ce privește anvelopele, durata de viață a acestora poate fi prelungită în cazul în care reglarea geometriei roților se realizează corespunzător, fiind evitată, în acest mod, uzura accelerată.

Cum îți protejezi corect anvelopele. Unde și când să verifici anvelopele?

Autor: AUTO SOFT 25 februarie 2019 236 Vizualizari Niciun comentariu

Importanța anvelopelor este incontestabilă când vine vorba de performanța mașinii. De aceea, îngrijirea și întreținerea corectă a anvelopelor este esențială pentru a obține mereu maximum de performanță atât din anvelopele alese, cât și din mașină.

Anvelopele sunt văzute, de cele mai multe ori, ca o parte de sacrificiu a unei mașini deși ele se deteriorează în timp din cauza utilizărilor multiple, ba chiar și a nefolosirii lor pentru prea mult timp. De fapt, chiar dacă anvelopele nu au fost folosite prea des este recomandat ca anvelopele să fie schimbate o dată la 5 ani pentru a preveni deteriorarea bruscă a cauciucului.

Sarea, zăpada, gheața, murdăria, praful de frână, ozonul și aerul degradează în timp anvelopele. A avea grijă de anvelopele mașinii ar trebui să fie o prioritate, deoarece acea bucățică de cauciuc ajută mașina să ruleze în cele mai bune condiții, în siguranță și confort, pe orice tip de drum

Evaluarea problemei auto în funcție de fumul de eșapament

Autor: AUTO SOFT 15 februarie 2019 342 Vizualizari Niciun comentariu

Chiar dacă, de cele mai multe ori, șoferii aleg să ignore fumul de eșapament, trebuie să știm că acesta indică faptul că mașina are anumite defecțiuni. Astfel de situații pot interveni în momente neașteptate și trebuie să apelați la un mecanic profesionist, cât mai repede. O astfel de problemă se poate rezolva rapid în service-urile auto din București, acesta fiind un oraș aglomerat, unde poluarea poate avea efecte majore.

Ce trebuie să luăm în considerare când echipăm mașina cu jante din aliaj?

Autor: AUTO SOFT 5 februarie 2019 428 Vizualizari Niciun comentariu

Orice șofer pasionat își îmbunătățește autovehiculul în mod regulat. În majoritatea cazurilor, jantele mașinii sunt primele care trec printr-o serie schimbări. Indiferent că vorbim de jante din aliaj sau jante de oțel, acestea trebuie să respecte anumite cerințe, în funcție de mașină, astfel încât să ofere un plus de siguranță și de estetică vehiculului.

Spre deosebire de jantele auto de oțel, jantele din aliaj sunt mai ușoare și oferă o ventilare mai bună a sistemului de frânare, ceea ce le ajută să câștige în popularitate printre șoferi.

Ce mașini s-au lansat la North American International Auto Show (NAIAS) anul acesta?

Autor: 24 ianuarie 2019 505 Vizualizari Niciun comentariu

Deși este iarnă și totul pare înghețat, nu același lucru se întâmplă și cu orașul Detroit, SUA, care este extrem de animat și vizitat în această perioadă datorită găzduirii târgului internațional auto NAIAS, unul din cele mai importante și așteptate expoziții auto ale anului. Potrivit expozanților, peste 5000 de ziariști și persoane media participă anul acesta la târg, succesul evenimentului fiind vehiculat pe rețelele de socializare, și nu numai, încă de la deschiderea show-ului. În fiecare an, în luna ianuarie, cei mai îndrăgiți producători de mașini își lansează cu mare fast cele mai noi producții și concepte, însă de anul viitor, în 2020, târgul se va ține în iunie.

Cum si cand folosim luminile de avarie?

Autor: 15 ianuarie 2019 205 Vizualizari Niciun comentariu

O problema cu care se confrunta deseori soferii, mai ales cei cu o experienta mai mica de 1 an, este cea a folosirii anumitor accesorii auto, in special a luminilor de avarie. Teoria este dezbatuta in regulamentul rutier, dar, cu toate acestea, ramane o problema de interpretare care ii pune deseori pe soferi in dificultate. In acelasi timp, intrebarea referitoare la luminile de avarie este foarte populara in chestionarele auto, fiind una dintre intrebarile care dau candidatilor batai de cap.

Frâna de motor. Mod de utilizare și situațiile în care trebuie să o folosim

Autor: 20 decembrie 2018 692 Vizualizari Niciun comentariu

Frâna de mână, sau de ajutor, și cea de picior, sau de serviciu, nu sunt singurele metode de a încetini viteza și, eventual, a opri mașina. Alături de cele 2 metode clasice, se adaugă și frâna de motor, cunoscută în mod deosebit de către șoferii cu experiență, deoarece aceștia sunt cei care o utilizează mai des, fiind o metodă ce necesită un surplus de atenție. În plus, frâna de motor se folosește atunci când condițiile meteo sunt destul de dificile, în special pe timp de iarnă. Prin urmare, este necesar să explicăm ce este frâna de motor, cum se face frâna de motor și în ce condiții trebuie să facem apel la această metodă.