Swipe to the left

Blog

Sfaturi practice pentru șoferii care vor să-și cumpere anvelope de iarnă

Autor: AUTO SOFT 3 decembrie 2019 18 Vizualizari Niciun comentariu

Trecerea la anvelope de iarnă nu trebuie să ne preocupe doar când apare prima ninsoare, ci din timp, odată cu scădere temperaturilor. Cauciucurile de vară își pierd din performanțe dacă temperatura exterioară scade sub 7 grade Celsius, chiar dacă afară este soare și pare o zi blândă de toamnă.

În cazul în care nu avem deja un set de cauciucuri de iarnă viabile, pe care să le montăm pe mașină, trebuie să cumpărăm unele noi. Cu foarte multe oferte în piață și cu diferite criterii de care trebuie să ținem cont, alegerea nu este întotdeauna ușoară.

Sfaturi auto pentru întreținerea mașinii în sezonul rece

Autor: AUTO SOFT 12 noiembrie 2019 132 Vizualizari Niciun comentariu

Mașina care ne duce din punctul A în punctul B atunci când avem nevoie și în care mulți dintre noi își petrec zilnic ore bune, prinși în trafic, are nevoie periodic de îngrijire pentru a rămâne cât mai mult timp într-o stare optimă de funcționare și pentru a avea un aspect decent. Pentru că anotimpul rece se apropie, îți propunem câteva sfaturi și accesorii de întreținere auto, care te pot ajuta să îți protejezi eficient autoturismul.

Sfaturi practice pentru îngrijirea mașinii

Autor: AUTO SOFT 28 octombrie 2019 102 Vizualizari Niciun comentariu

Atenția periodică pentru îngrijirea mașinii scade costurile de exploatare și prelungește viața autoturismului. Este o axiomă cunoscută de mulți șoferi, dar respectată doar de o parte dintre ei.

O listă cu câteva sfaturi practice de întreținere auto îți arată cât de simplu este să menți starea mașinii tale la un nivel optim, fără costuri mari și cu un minim de timp alocat periodic.

Ce trebuie să conțină trusa sanitară auto de prim ajutor?

Autor: AUTO SOFT 14 octombrie 2019 194 Vizualizari Niciun comentariu

Între lucrurile pe care trebuie să le avem permanent în mașină când plecăm la drum se află trusa sanitară auto de prim ajutor. Aceasta, alături de două triunghiuri reflectorizante, o vestă reflectorizantă și un stingător, face parte din pachetul de siguranță pe care polițiștii rutieri îl verifică în majoritatea controalelor de rutină.

Baza legală pentru obligativitatea dotării autoturismelor cu trusă sanitară auto de prim ajutor este Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar lipsa acestui accesoriu este sancționată cu 4 sau 5 puncte de amendă (580 sau 725 de lei), plus 3 puncte de penalizare.

La ce să fii atent când alegi un scaun de mașină pentru copilul tău?

Autor: AUTO SOFT 7 octombrie 2019 129 Vizualizari Niciun comentariu

Călătoriile cu mașina sunt un mod ideal de a petrece timp de calitate cu familia și de a descoperi locuri noi. Atunci când ai copii, trebuie să te gândești la ce scaun de mașină să alegi pentru ca orice drum să fie făcut în siguranță.

Piața scaunelor auto pentru copii este extrem de diversă și o căutare pe site-urile care comercializează accesorii auto de interior necesită multă răbdare. Criteriile principale după care trebuie ales un scaun auto pentru cei mici țin de categoria de vârstă, greutatea copilului și sensul de orientare al scaunului față de sensul de mers.

Despre programul RABLA Plus 2019

Autor: AUTO SOFT 23 septembrie 2019 241 Vizualizari Niciun comentariu

2019 va înregistra un nou succes al programului guvernamental RABLA, care și-a propus să stimuleze înnoirea parcului auto din România. Ajuns în al 16-lea an în care se derulează, programul se concentrează pe acordarea de prime de casare pentru înlocuirea automobilelor mai vechi de 8 ani, prin RABLA Clasic și încurajează achiziționarea de mașini nepoluante, prin programul RABLA Plus.

Valoarea inițială a programului derulat prin intermediul Administrației Fondului de Mediu a fost de 235 de milioane de lei, din care 200 de milioane de lei pentru personae fizice și 35 de milioane de lei pentru persoane juridice. Pentru Rabla Plus au fost alocați peste 75 de milioane de lei, din care peste 15 milioane de lei pentru persoane fizice și 60 de milioane pentru persoane juridice. Datorită interesului crescut pentru accesarea tichetelor RABLA, în luna august, programul a fost suplimentat cu 135 de milioane de lei, alocate pentru aproximativ 20000 de prime de casare în programul RABLA Clasic. Suplimentarea a urcat numărul primelor de casare la peste 55000, depășind astfel numărul tichetelor acordate în 2018.

Top 5 producători de anvelope. Mărci de top

Autor: AUTO SOFT 19 septembrie 2019 416 Vizualizari Niciun comentariu

Producătorii de anvelope auto duc o luptă aprigă pentru segmente de piață, aruncând în luptă inovații revoluționare, scoțând pe piață branduri care să acopere și segmentul premium, dar și cerințele din zona Economy și Budget sau programe de fidelizare.

Căutarea unei anvelope este, în acest moment o sarcină solicitantă pentru cineva care nu are deja un brand căruia îi este loial. Caracteristicile esențiale ale unei anvelope de vară sau ale uneia de iarnă înregistrează diferențe destul de mici în cadrul unui segment și, pentru mulți, doar prețul și notorietatea brandului ajung să fie criterii eliminatorii pentru alegerea făcută.

Producătorii alocă anual miliarde de euro la nivel mondial pentru creșterea notorietății brandurilor pe care le dețin, lucru care face foarte dificilă realizarea unui clasament relevant al acestora. Ordinea diferă în funcție de criteriile luate în calcul, fiecare având puncte forte.

Îți dăm 5 motive să cumperi anvelope auto online

Autor: AUTO SOFT 12 septembrie 2019 322 Vizualizari Niciun comentariu

Online-ul face experiența cumpărării mai confortabilă. Fiecare an aduce noi avantaje pentru comerțul online și taie de pe listă produse sau servicii pe care nu ne-am fi gândit până acum să le achiziționăm de pe mobil sau din fața calculatorului.

Zona auto beneficiază și ea de trendul comerțului online și pune la îndemâna posesorilor de mașini magazine virtuale în care găsesc tot ce au nevoie. Piese auto, accesorii, servicii auto, toate într-un singur loc și ușor de comandat.

Cumpărarea unor anvelope nu mai este de mult o sarcină ușoară, având în vedere diversitatea de modele și caracteristicile care trebuie comparate.

Patru semne că instalația de climatizare a mașinii are nevoie de încărcare suplimentară cu freon

Autor: AUTO SOFT 13 iunie 2019 594 Vizualizari Niciun comentariu

Sistemul de aer condiționat al mașinii a încetat să sufle aer rece? Dacă este așa, problema ar putea fi atribuită nivelului scăzut de agent frigorific (freon). La fel ca și aerul condiționat din casă, sistemele de acționare automate funcționează prin utilizarea freonului pentru a răci aerul. Compresorul presurizează freonul, transformându-l dintr-un gaz într-un lichid. Această schimbare de presiune permite în mod esențial sistemului să creeze aer rece care circulă în interiorul autovehiculului.

De ce este importantă îndreptarea jantelor

Autor: AUTO SOFT 23 aprilie 2019 1364 Vizualizari Niciun comentariu

Un drum cu mașina pe drumurile pline de gropi și mărginite de borduri supradimensionate se poate sfârși brusc cu o avariere a jantelor. Un asemenea incident ar trebui urmat de o vizită la un service specializat, dar sunt șoferi care nu vor îndreptarea jantelor afectate și își continuă drumul.

Îndoirea unei jante poate afecta roata unui autoturism în mai multe feluri. Dacă este una gravă, poate afecta etanșeitatea cauciucului pe roată și se pierde aer. În această situație o vizită la un service este obligatoriu. Dacă etanșeitatea nu este afectată și janta ”suferă” doar din punct de vedere estetic, este alegerea șoferului dacă o îndreaptă sau nu.