Swipe to the left

iulie 2020

Marcajul GRNX al anvelopelor Michelin - Știi ce înseamnă? Citește principalele lor caracteristici!

Autor: AUTO SOFT 31 iulie 2020 5611 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele sunt extrem de importante pentru siguranța șoferului și a celorlalți participanți la trafic, deoarece reprezintă singurul punct de contact între mașină și carosabil, iar de multe ori tocmai acestor componente nu li se acordă suficientă atenție. Liderul mondial în producerea de anvelope este Michelin care fabrică modele atât pentru sezonul rece, cât și pentru sezonul cald printr-o tehnologie modernă care contribuie la reducerea consumului de carburant.

Astfel de anvelope, pentru a putea fi recunoscute de către cumpărători, au inscripționat marcajul GRNX, care este o abreviere pentru Green X Technology un concept ecologic revoluționar.

Vulcanizarea - scurt istoric și importanța sa

Autor: AUTO SOFT 30 iulie 2020 4075 Vizualizari Niciun comentariu

Vulcanizarea este un proces de tratament chimic care implică aplicarea unor substanțe - de obicei sulf - pentru a modifica proprietățile fizice ale cauciucului. În starea sa naturală, acest material se deteriorează dacă este supus la temperaturi foarte scăzute sau prea ridicate. Deși în formă prelucrată este foarte moale și elastic, această calitate îi poate restricționa performanța în anumite condiții. Acest lucru a determinat unele companii producătoare să folosească acest procedeu pentru a fabrica diverse obiecte, printre care și pneurile.

Anvelopele reșapate - de ce trebuie să te FEREȘTI de ele?

Autor: AUTO SOFT 28 iulie 2020 14429 Vizualizari Niciun comentariu

Unii șoferi vor fi atrași probabil de costul mic al anvelopelor reșapate, fără să realizeze riscul la care se supun dacă aleg să monteze un astfel de set la mașină. Reșaparea este procesul tehnologic prin care durata de viață a unei anvelope uzate este prelungită. Practic, se reconstruiește banda de rulare prin aplicarea unui nou strat de cauciuc pe carcasa deja existentă, fixat cu ajutorul unor pânze speciale. Chiar dacă tehnica se aplică doar în cazul pneurilor inscripționate cu acronimul AUR (anvelope uzate reutibilizabile), acestea nu sunt indicate folosirii frecvente, pentru că prezintă o serie de inconveniente, atât pentru persoana de la volan, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.