Swipe to the left

ianuarie 2021

Cele mai bune anvelope de iarnă

Autor: AUTO SOFT 21 ianuarie 2021 5624 Vizualizari Niciun comentariu

Vrei să te simți la volan în siguranță pe durata anotimpului rece și cauți anvelope potrivite pentru autoturismul tău, dar nu știi care sunt cele mai bune produse, ieftine, dar calitative, și unde le poți descoperi? Vrei să nu-ți riști viața pe carosabilul umed, plin cu zăpadă sau cu gheață? În continuare, vei descoperi anvelopele de top în diferite clasamente, în funcție de unele caracteristici importante, care pot fi de real ajutor, fără să fii nevoit să faci investiții uriașe.

Azot în roți: de ce să-l folosești și tipuri de șoferi pentru care este recomandat

Autor: AUTO SOFT 18 ianuarie 2021 6071 Vizualizari Niciun comentariu

Atunci când vine vorba de umflarea anvelopelor, există două posibilități principale. Cea mai des întâlnită este umflarea acestora cu aer, ceea ce se poate face la orice service sau vulcanizare fără ajutor specializat și fără instrucțiuni speciale. A doua variantă este umflarea roților cu azot, o variantă din ce în ce mai apreciată printre șoferi, deoarece presupune o serie de beneficii specifice.

Cu toate acestea, nu tot timpul este recomandat să folosești azot în roți. Este bine să știi care sunt avantajele principale atunci când folosești azot în anvelope, dar și care sunt investițiile necesare în funcție de stilul tău de condus. Astfel, poți știi dacă este mai benefic să umfli roțile cu azot sau aer.

PCD: ce reprezintă și ce legătură are cu CB și Offset?

Autor: AUTO SOFT 12 ianuarie 2021 6688 Vizualizari Niciun comentariu

Roțile mașinii joacă un rol esențial atunci când vine vorba de siguranță, stabilitate și control în timpul rulajului pe suprafața carosabilă. Orice defecțiune la nivelul acestora poate cauza daune extrem de mari, atât pentru mașină, cât și pentru pasageri.

De asemenea, roțile sunt componente de sine stătătoare, separate de autovehicul, care intră în componența sistemului mecanic. În același timp, roțile nu sunt compuse doar din anvelopă, ci trebuie luate în considerare și jantele, care au rolul de a asigura conexiunea dintre roată și mașină.

Prin urmare, montajul și tipul jantelor este esențial pentru siguranța și stabilitatea vehiculului. De aceea, atunci când alegi o pereche de jante, trebuie să iei în considerare și să te informezi bine asupra unor elemente de măsură precum PCD, CB și Offset.

M+S la cauciucuri - Caracteristici, întreținere și mod de utilizare!

Autor: AUTO SOFT 8 ianuarie 2021 6439 Vizualizari Niciun comentariu

Odată cu venirea iernii, este necesară schimbarea cauciucurilor mașinii. Acest lucru înseamnă că trebuie să fii la curent cu toate prevederile legale, pentru a putea circula în siguranță și fără riscuri. Anvelopele acceptate de lege trebuie să conțină anumite marcaje, care atestă siguranța în mers. Pentru a înțelege de ce pneuri ai nevoie și, mai ales, pentru ce sunt atât de importante, consultă articolul de mai jos!

EGR: ghid informativ despre funcționare și mentenanță

Autor: AUTO SOFT 5 ianuarie 2021 12818 Vizualizari 1 comment

Orice șofer care a studiat mecanica mașinii, chiar și la un nivel de bază, a auzit despre EGR. Cu toate acestea, piesa respectivă necesită o atenție corespunzătoare, deoarece funcțiile pe care le îndeplinește joacă un rol deosebit de important în funcționarea mașinii.

Supapa EGR are un impact direct asupra emisiilor de gaze ale mașinii, ceea ce înseamnă că orice fel de defecțiune poate ridica nivelul de poluare cauzat de autovehicul și, implicit, poate duce la amenzi consistente. Astfel, un ghid pentru a afla ce este EGR, cum funcționează aceasta și cum se procedează pentru mentenanța sa va ajuta orice șofer să-și cunoască mult mai bine autovehiculul.