Swipe to the left

septembrie 2020

Revizia auto - Metoda CORECTA de prelungirea vieții automobilului

Autor: AUTO SOFT 28 septembrie 2020 8436 Vizualizari Niciun comentariu

Automobilul este o investiție foarte importantă pentru orice familie, atât din punct de vedere financiar, sumele investite fiind destul de mari, cât și din punct de vedere practic, deoarece mașina reprezintă un obiect indispensabil în desfășurarea vieții moderne, confortabile. Cei mai mulți dintre români nu își permit să-și schimbe autoturismele după 2-3 ani de folosire intensă, așa că încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru a prelungi durata lor de viață. Una dintre metodele garantate în acest sens este realizarea reviziei tehnice periodice.

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile despre ce înseamnă, când și unde trebuie făcută revizia tehnică auto, despre modalitatea în care se desfășoară această operațiune și vei afla răspunsuri la diferite întrebări pe care ți se le pui referitor la acest subiect.

Transmisia auto – Ce este și cum te poți asigura de buna funcționare a ei?

Autor: AUTO SOFT 28 septembrie 2020 7810 Vizualizari Niciun comentariu

Transmisia este un sistem complex care face parte dintre funcțiile principale ale oricărui automobil. Aceasta este formată dintr-o multitudine de componente, care au roluri individuale, dar interconectate în permanență, cu scopul de a face mașina să funcționeze. Fiind un element esențial în structura vehiculului, este important să cunoști câteva detalii tehnice despre fiecare componentă în parte. De asemenea, trebuie să știi ce defecțiuni pot avea loc și cum poți să le previi sau să le reperezi.

Din acest articol vei afla ce este transmisia auto și cum te poți asigura de buna funcționare a ei.

TPMS și importanța acestui senzor pentru schimbarea cauciucurilor

Autor: AUTO SOFT 25 septembrie 2020 7435 Vizualizari 2 comments

Începând cu anul 2014, toate mașinile sunt echipate cu un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri – Tire Pressure Monitoring System – de unde și prescurtarea TPMS. Acest senzor este extrem de important pentru buna funcționare a mașinii tale, dar mai ales atunci când trebuie să înlocuiești cauciucurile, fie pe cele de vară cu cele de iarnă, fie invers, însă și atunci când le schimbi pe cele vechi cu unele noi. Descoperă, în continuare, care sunt cele mai importante aspecte legate de senzorul TPMS.

Ambreiajul - Informații și sfaturi utile pentru șoferii responsabili

Autor: AUTO SOFT 24 septembrie 2020 10673 Vizualizari 1 comment

Majoritatea șoferilor din România sunt familiarizați cu ambreiajul, acesta fiind un sistem indispensabil al automobilelor pe care le conduc, în condițiile în care aproape toate mașinile din România au transmisie manuală și sunt dotate cu un astfel de mecanism. Totuși, cunoștințele despre ambreiaj nu sunt suficiente pentru a depăși orice problemă ce s-ar putea ivi la un moment dat pe carosabil, în trafic. Din acest motiv, este bine ca toți conducătorii auto să-și suplimenteze cunoștințele tehnice în acest domeniu.

În articolul de mai jos vei descoperi care este definiția ambreiajului, câteva informații utile despre rolul și componentele acestei piese auto, dar și cauzele și simptomele defecțiunilor sale și vei primi sfaturi de la specialiști în legătură cu un subiect interesant din domeniul automobilelor.

Rulmentul de roată - simptomele defectării și alte informații utile pentru șoferi

Autor: AUTO SOFT 23 septembrie 2020 11179 Vizualizari 1 comment

Majoritatea șoferilor se vor întâlni cu situația în care unul sau mai mulți rulmenți ai automobilului vor funcționa impropriu, cu efecte mai puțin sau mai grave. Aceste probleme sunt, în general, greu de identificat, deoarece aceste piese se află în interiorul altor mecanisme și nu sunt la vedere.

Există, însă, câteva semne pe care oricine le poate recunoaște și, astfel, poate apela la mecanic pentru remedierea defecțiunilor. Este important ca fiecare șofer să aibă câteva informații de bază în această privință, pentru că rulmenții se uzează inevitabil și vor funcționa la un moment dat greșit.

În articolul de mai jos vei descoperi ce este și ce face un rulment, câte tipuri există și care sunt simptomele și cauzele defectării lor.

Convergența și divergența roților – Tot ce trebuie să știi despre aceste caracteristici importante!

Autor: AUTO SOFT 22 septembrie 2020 9999 Vizualizari Niciun comentariu

Unghiul de convergență este un factor esențial când vine vorba despre buna funcționare a autovehiculului tău. În funcție de gabaritul și de caracteristicile pe care le are, o multitudine de lucruri se pot modifica în structura lui. Însă, pentru a cunoaște în detaliu cele mai importante sisteme care stau la baza ansamblului mecanic, este important să iei cunoști astfel de informații în calitate de șofer începător sau experimentat. Pentru a putea înțelege câteva noțiuni despre geometria roților, poți începe prin a vedea dacă acestea sunt divergente sau convergente!

În acest articol, vei afla tot ce trebuie să știi despre convergența și divergența roților!

Ai probleme la caseta de direcție electrică? TIPS & TRICKS pentru identificare și rezolvare!

Autor: AUTO SOFT 22 septembrie 2020 1389 Vizualizari Niciun comentariu

Caseta de direcție electrică este un element esențial al oricărui autoturism. Sistemul de direcție reprezintă o modalitate prin care mișcarea volanului se află în concordanță cu cea a anvelopelor, cu scopul de a întoarce vehiculul. Așadar, acesta este un mecanism de bază, care este folosit în mod constant și, prin urmare, este supus unui grad înalt de utilizare, care poate duce, în timp, la apariția unor defecțiuni. Este important să poți repera aceste defecte cât mai repede, pentru a nu contribui în mod negativ la deteriorarea progresivă a mașinii tale.

În acest articol, vei afla câteva TIPS & TRICKS pentru a identifica și a rezolva eventualele probleme la caseta de direcție electrică!

Cauciucurile tăiate - cum știi când se pot repara sau dacă este necesar să le înlocuiești?

Autor: AUTO SOFT 21 septembrie 2020 6762 Vizualizari Niciun comentariu

De multe ori, uzura nu reprezintă singurul motivul pentru care schimbarea anvelopelor devine obligatorie. Contactul cu corpurile străine poate duce la avarierea acestora, care în anumite cazuri poate să fie iremediabilă. Indiferent dacă daunele au fost cauzate de un obiect pe care l-ai lovit accidental sau te-ai trezit în situația neplăcută de a-ți găsi cauciucurile tăiate în parcare, în acest articol vei afla tot ceea ce trebuie să știi cu privire la soluțiile pe care le ai pentru a rezolva o astfel de problemă.

Stiluri de conducere - Află informațiile esențiale despre cele mai importante moduri de conducere: preventivă și defensivă

Autor: AUTO SOFT 21 septembrie 2020 2134 Vizualizari Niciun comentariu

Un stil de conducere, alături de tacticile și tehnicile aferente acestuia, poate ține conducatorul auto departe de nenumăratele pericole ce pot apărea pe parcursul unui traseu, dar poate, în același timp, și reduce riscul de uzură a automobilului. Conduita preventivă este esențială pentru orice tip de șofer, întrucât ajută la prevenirea accidentelor rutiere, dar și la anticiparea diferitelor acțiuni greșite ale celorlalți participanți la trafic. Pe lângă acestea, te poate ajuta sa te adaptezi diferitelor condiții meteorologice sau de trafic.

Anvelope chinezești: între mit și realitate

Autor: AUTO SOFT 18 septembrie 2020 3722 Vizualizari Niciun comentariu

Pe piața auto din întreaga lume, la fel ca în alte industrii, produsele chinezești sunt foarte populare și, de asemenea, foarte răspândite. În mod evident, motivul principal îl reprezintă costul lor scăzut, care ce se aplică și în cazul anvelopelor.

Cu toate acestea, anvelopele sunt produse care trebuie să fie alese cu cea mai mare atenție, deoarece siguranța șoferilor, a pasagerilor și, în general, a participanților la trafic depinde de calitatea acestora.

În același timp, este importantă o analiză minuțioasă a nivelului de siguranță și a costurilor pe care le presupune echiparea mașinii cu cauciucuri chinezești, pentru a ști cu exactitate în ce măsură sunt sau nu o alegere bună.