Swipe to the left

octombrie 2019

Sfaturi practice pentru îngrijirea mașinii

Autor: AUTO SOFT 28 octombrie 2019 2150 Vizualizari Niciun comentariu

Atenția periodică pentru îngrijirea mașinii scade costurile de exploatare și prelungește viața autoturismului. Este o axiomă cunoscută de mulți șoferi, dar respectată doar de o parte dintre ei.

O listă cu câteva sfaturi practice de întreținere auto îți arată cât de simplu este să menți starea mașinii tale la un nivel optim, fără costuri mari și cu un minim de timp alocat periodic.

Ce trebuie să conțină trusa sanitară auto de prim ajutor?

Autor: AUTO SOFT 14 octombrie 2019 10476 Vizualizari Niciun comentariu

Între lucrurile pe care trebuie să le avem permanent în mașină când plecăm la drum se află trusa sanitară auto de prim ajutor. Aceasta, alături de două triunghiuri reflectorizante, o vestă reflectorizantă și un stingător, face parte din pachetul de siguranță pe care polițiștii rutieri îl verifică în majoritatea controalelor de rutină.

Baza legală pentru obligativitatea dotării autoturismelor cu trusă sanitară auto de prim ajutor este Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar lipsa acestui accesoriu este sancționată cu 4 sau 5 puncte de amendă (580 sau 725 de lei), plus 3 puncte de penalizare.

La ce să fii atent când alegi un scaun de mașină pentru copilul tău?

Autor: AUTO SOFT 7 octombrie 2019 2585 Vizualizari Niciun comentariu

Călătoriile cu mașina sunt un mod ideal de a petrece timp de calitate cu familia și de a descoperi locuri noi. Atunci când ai copii, trebuie să te gândești la ce scaun de mașină să alegi pentru ca orice drum să fie făcut în siguranță.

Piața scaunelor auto pentru copii este extrem de diversă și o căutare pe site-urile care comercializează accesorii auto de interior necesită multă răbdare. Criteriile principale după care trebuie ales un scaun auto pentru cei mici țin de categoria de vârstă, greutatea copilului și sensul de orientare al scaunului față de sensul de mers.