Swipe to the left

Sfaturi practice pentru îngrijirea mașinii

Autor: AUTO SOFT 28 octombrie 2019 2140 Vizualizari Niciun comentariu

Atenția periodică pentru îngrijirea mașinii scade costurile de exploatare și prelungește viața autoturismului. Este o axiomă cunoscută de mulți șoferi, dar respectată doar de o parte dintre ei.

O listă cu câteva sfaturi practice de întreținere auto îți arată cât de simplu este să menți starea mașinii tale la un nivel optim, fără costuri mari și cu un minim de timp alocat periodic.

  • Revizia tehnică periodică – făcută în limitele de timp sau de kilometri recomandate de producător, revizia va trece în revistă starea mașinii, evidențiind eventuale probleme pe care nu le-ai observant din scaunul șoferului. Remedierea lor din timp va limita uzura componentelor mașinii. De asemenea, vor fi înlocuite uleiul și filtrele, ”consumabile” importante în buna funcționare a autovehiculului. O revizie făcută la timp este utilă și pentru istoricul mașinii, în cazul în care vei decide să o vinzi la un moment dat.
  • Înlocuirea imediată a componentelor defecte – fie că este vorba de un bec ars, o garnitură ruptă, volantul sau cutia de viteze, orice piesă sau component care nu mai funționează la parametri optimi trebuie înlocuită cât mai repede. Defecțiunea unora te oblige să le înlocuiești imediat, pentru că altfel nu pleci de pe loc, dar altele pot să funcționeze la parametri mult scăzuți luni de zile, până când cedează. Dacă alegi să ignore problema, ea nu va dispărea ci va produce pagube tot mai mari, afectând și alte piese ale mașinii. Învață cum să ai grijă de mașina ta, acționând cât mai repede și apelând la un service autorizat. Un șofer responsabil va avea un buget de reparații, conștient că o mașină are și costuri de exploatare.
  • Grija pentru aspectul interior și exterior al mașinii – aspectul mașinii cu care ne deplasăm, uneori zilnic, nu trebuie să fie neglijat. Spălarea periodică a mașinii, mai des în anotimpul rece, curățarea la interior, cu o vizită din când în când pentru o ședință de detailing, sunt acțiuni care trebuie să fie pe lista de întreținere auto.

Este important ca mașina ta să funcționeze bine, dar să și arate bine.

Adaugat in: Sfaturi auto