Swipe to the left

octombrie 2020

Compatibilitate anvelope - Cum alegi cauciucurile mașinii pentru performanță și confort maxim la volan?

Autor: AUTO SOFT 26 octombrie 2020 3992 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele reprezintă singurul punct de contact dintre mașină și șosea, astfel că totul - de la manevrabilitatea și performanța vehiculului, până la confortul și siguranța la volan - depinde de cât de eficiente sunt cauciucurile.

Pentru a funcționa corespunzător, este extrem de important ca anvelopele să se potrivească cu sistemele de suspensie, să răspundă corect la comenzile direcției și să reziste forțelor extreme exercitate asupra lor, precum manevre de frânare, de accelerație și viraje. Fiecare mașină este echipată cu un set de cauciucuri de la producător, însă, dacă vrei să le schimbi pe parcurs, trebuie să te asiguri că noile pneuri sunt compatibile din punct de vedere al dimensiunilor și al indicelui de sarcină și de viteză.

Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre compatibilitatea anvelopelor!

Distanța de frânare - Află tot ce trebuie să știi despre ea pentru a evita accidentele rutiere!

Autor: AUTO SOFT 21 octombrie 2020 8233 Vizualizari 1 comment

Viteza excesivă și aprecierea incorectă a distanței optime de frânare se numără printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere. Atunci când ești la volan, este esențial să știi să te adaptezi condițiilor de trafic, să păstrezi distanța necesară între autovehicule și să fii foarte concentrat la drum.

Orice secundă de neatenție, în care întârzii să apeși pedala de frână, determină automobilul să parcurgă o distanță în plus, care poate fi fatală pentru participanții la trafic. Află din acest articol cum să estimezi corect distanța de frânare, astfel încât să eviți producerea unei coliziuni nedorite în trafic.

ABS – Află care este rolul acestui senzor în sistemul de frânare!

Autor: AUTO SOFT 15 octombrie 2020 20429 Vizualizari Niciun comentariu

Sistemul de frânare este unul dintre cele mai importante componente ale unui automobil. Acesta este responsabil de oprirea în siguranță atunci când un obstacol apare brusc în fața conducătorului auto.

Din fericire, sistemul de frânare al autovehiculelor a fost și este permanent îmbunătățit prin adăugarea de noi elemente de siguranță. Senzorul ABS este unul dintre cele mai vechi și mai importante ansambluri, care asigură oprirea în siguranță în situații neprevăzute.

Pentru cei care se întreabă ce înseamnă ABS, trebuie menționat faptul că nu reprezintă întregul sistem de frânare, ci este o parte integrantă a acestuia și are un rol bine stabilit.

ABS sau anti-lock braking system se traduce prin sistemul care previne blocarea roților la frânare și care, începând din 2011, a devenit obligatoriu, așadar, dacă ai o mașină fabricată în acest an, un astfel de senzor trebuie să fie prezent pe fiecare roată în parte.

În ultimii ani, acesta a fost completat de sisteme adiționale, însă dovada că senzorul ABS rămâne foarte important în cazul frânării este prezența lui și la automobilele de generație nouă, bineînțeles cu îmbunătățirile de rigoare.

Ce face senzorul ABS și de ce este el atât de important ? Află mai jos răspunsul la această întrebare și nu numai.

Distribuția – Află care este diferența dintre motoarele pe benzină și cele Diesel!

Autor: AUTO SOFT 9 octombrie 2020 8438 Vizualizari Niciun comentariu

Ca șofer, cu siguranță știi destul de multe despre motor, una dintre cele mai importante componente ale acestuia fiind distribuția.

Cei aflați la început de drum într-ale șoferiei, care se întreabă ce este distribuția, ar trebui să știe că este un subansamblu al motorului, care are rolul de a sincroniza admisia și evacuarea acestuia în funcție de poziția cilindrilor, respectând timpii de ardere.

Ceea ce știu toți șoferii este faptul că există două tipuri de motoare: cel pe benzină și cel pe motorină. Trebuie respectate anumite caracteristici ale acestora atunci când vine vorba despre modul de funcționare a distribuției auto? Are tipul de combustibil folosit vreo influență asupra acesteia? Iată două întrebări la care vei găsi răspunsuri în acest articol.

Pentru că, cel mai des, șoferii începători se întreabă la câți km se schimbă distribuția, tot aici vei afla tot ce trebuie să știi în acest sens. Mai mult decât atât, vei descoperi mai multe detalii și despre cele două tipuri de distribuție, și anume cea pe lanț și cea pe curea.