Montare / demontare

Montarea, demontarea, umflarea și echilibrarea anvelopelor trebuie efectuate cu echipamentul adecvat și de către un personal calificat.

În timpul montării sau demontării, specialiștii AUTO SOFT vor verifica:

  • Aspectul exterior și interior al anvelopei
  • Respectarea regulilor legale și a celor impuse de constructor în alegerea anvelopelor: structura, dimensiunea, indicele de viteză, indicele de încărcare și categorii de utilizare
  • Respectarea procedurilor de montare, demontare, echilibrare și umflare a anvelopei și schimbarea sistematică a valvei
  • Respectarea instrucțiunilor de montare prezentate pe partea laterală a anvelopei (sens de rotație sau sens de montare)
  • Respectarea presiunii de utilizare prevăzute de constructorul vehiculului, de producătorul anvelopei sau de mecanic
  • Respectarea particularităților legate de anumite anvelope specifice (anvelope cu flancuri joase, anvelope cu rulare pe pană, anvelope cu cauciuc auto-obturant, etc)

După montarea anvelopei pe vehicul se recomandă strângerea cu cheia dinamometrică, la cuplul optim definit de constructorul vehiculului. Metodele de montare a anvelopei utilizate de AUTO SOFT sunt cele mai bune garanții ale siguranței tale.

Cheie dinamometrică

O cheie dinamometrică este un instrument utilizat pentru a controla și aplica un cuplu specific unui dispozitiv de fixare, cum ar fi un șurub sau o piuliță. Este un element fundamental în mecanica generală la operațiile de schimbare a anvelopelor și la întreținerea și reparațiile industriale, pentru a asigura siguranța clientilor.

Fiecare tip de vehicul are specificații de cuplu diferite, stabilite de producător, care trebuie respectate la întreținerea vehiculului. Nu numai pentru roți, ci și pentru orice alte piese cu șuruburi.

Această cheie dinamometrică permite să se preseteze o probă de cuplu pentru a se potrivi cu torsiunea ideală. Deși, adesea trecute cu vederea, există specificații de cuplu pentru aproape fiecare piuliță și șurub de pe vehiculul tău.

La AUTO SOFT cheia dinamometrică este calibrată zilnic pentru a asigura o forță de strângere reală la fiecare montaj. Dacă roțile sunt strânse la valori incorecte, va exista riscul de rupere sau de slăbire a prezoanelor în timpul mersului, de uzură a orificiului de prindere al prezonului sau de deformarea a acestuia. În cazul unei pene din trafic, roata nu va putea fi desfacută pentru schimbul roții.

Bagheta magică

Îmbină rapiditatea șurubelnițelor de impact cu precizia cheilor dinamometrice. Aceasta se foloseste la montajul de roți pentru o strângere controlată a prezoanelor la cuplul potrivit, fără șansa de a suprastrânge prezonul, datorită limitării cuplului de strângere. În acest mod se evită cu 100% deteriorarea jantei, a prezoanelor și a antifurtului, dar și situațiile în care șoferul nu mai poate desface roata în cazul unei pene în trafic.

Datorită echipamentelor de ultimă generație și de bună calitate, o vizită la AUTO SOFT durează foarte puțin și totul este realizat cu maximă responsabilitate și profesionalism.