Montare / demontare

Montarea, demontarea, umflarea si echilibrarea anvelopelor trebuie efectuate cu echipamentul adecvat si de catre un personal calificat.

In timpul montarii sau demontarii, tehnicienii AUTO SOFT vor verifica:

  • Aspectul exterior si interior al anvelopei
  • Respectarea regulilor legale si a celor impuse de constructor in alegerea anvelopelor: structura, dimensiune, indice de viteza, indice incarcare si categorii de utilizare
  • Respectarea procedurilor de montare, demontare, echilibrare si umflare a anvelopei si schimbarea sistematica a valvei
  • Respectarea instructiunilor de montare prezentate pe partea laterala a anvelopei (sens de rotatie sau sens de montare)
  • Respectarea presiunii de utilizare prevazute de constructorul vehiculului, de producatorul anvelopei sau de mecanic
  • Respectarea particularitatilor legate de anumite anvelope specifice (anvelope cu flancuri joase, anvelope cu rulare pe pana, anvelope cu cauciuc auto-obturant, etc)

Dupa montarea anvelopei pe vehicul se recomanda strangerea cu cheia dinamometrica, la cuplul optim definit de constructorul vehiculului. Metodele de montare a anvelopei utilizate de AUTO SOFT sunt cele mai bune garantii ale sigurantei tale.

Cheie dinamometrica

O cheie dinamometrica este un instrument utilizat pentru a controla si aplica un cuplu specific unui dispozitiv de fixare, cum ar fi un surub sau o piulita. Este un element fundamental in mecanica generala la operatiile de schimbare a anvelopelor si la intretinerea si reparatiile industriale, pentru a asigura siguranta clientilor.

Fiecare tip de vehicul are specificatii de cuplu diferite, stabilite de producator, care trebuie respectate la intretinerea vehiculului. Nu numai pentru roti, ci si pentru orice alte piese cu suruburi.

Aceasta cheie dinamometrica permite sa se preseteze o proba de cuplu pentru a se potrivi cu torsiunea ideala. Desi adesea trecute cu vederea, exista specificatii de cuplu pentru aproape fiecare piulita si surub de pe vehiculul tau.

La AUTO SOFT cheia dinamometrica este calibrata zilnic pentru a asigura o forta de strangere reala la fiecare montaj. Daca rotile sunt stranse la valori incorecte, va exista riscul de rupere sau de slabire a prezoanelor in timpul mersului, de uzura a orificiului de prindere al prezonului sau de deformarea a acestuia, iar in cazul unei pene din trafic, roata nu va putea fi desfacuta pentru schimbul rotii.

Bagheta magica

Imbina rapiditatea surubelnitelor de impact cu precizia cheilor dinamometrice. Aceasta se foloseste la montajul de roti pentru o strangere controlata a prezoanelor la cuplul potrivit, fara sansa de a suprastrange prezonul, datorita limitarii cuplului de strangere si se evita cu 100% deteriorarea jantei, a prezoanelor si a antifurtului, dar si situatiile in care soferul nu mai poate desface roata in cazul unei pene in trafic.

Datorita echipamentelor de ultima generatie si de buna calitate, o vizita la AUTO SOFT dureaza foarte putin si totul este realizat cu maxima responsabilitate si profesionalism.