Geometrie roti 3D

Geometrie auto

De ce are nevoie masina ta de geometria rotilor?

Alinierea rotilor fata de directia de mers si alinierea unei roti fata de cealalta este unul dintre cele mai importante aspecte pentru functionarea corecta, performanta a masinii tale.

O geometrie corecta a rotilor asigura o directie de rulare liniara. Unghiurile rotilor redevin paralele intre ele si perpendiculare pe suprafata de rulare, in conformitate cu valorile indicate de constructorul masinii tale.

Manevrabilitate si siguranta

Cuvintele cheie care definesc necesitatea geometriei rotilor sunt manevrabilitatea si siguranta de care ai nevoie la volan, indiferent de sezon sau starea carosabilului.

Dereglarea sau reglarea incorecta a unghiului de fuga conduce la uzura precoce sau neuniforma a anvelopelor si aparitia problemelor tehnice la nivelul sistemului de directie si suspensie al masinii, crescand astfel riscul de accident si consumul neasteptat de combustibil.

O simpla geometrie a directiei, executata corect de profesionisti cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie te scapa de cheltuieli ulterioare, neprevazute, si iti ofera manevrabilitate si siguranta in orice situatie.

Cand se face geometria directiei?

Recomandarea AUTO SOFT este ca la fiecare schimb sezonier de anvelope sau la fiecare 10.000 de km parcursi sa faci o verificare a geometriei rotilor la un service specializat.

In plus, serviciul trebuie efectuat sau verificat daca:

  • masina are tendinta de a trage, in timpul mersului, in stanga sau dreapta
  • cauciurile prezinta uzura rapid, neuniform
  • consumul de combustibil creste brusc
  • ai lovit rotile puternic, frontal intr-o groapa sau o bordura
  • ai schimbat o componenta a sistemului de directie sau de suspensie
  • ai incarcat masina cu o sarcina mare un timp indelungat
  • ai montat un set de roti cu diametrul diferit fata de cele initiale

Geometria rotilor nu trebuie confundata cu serviciul de echilibrare al rotilor. Echilibrarea rotilor este necesara pentru a asigura circularitatea miscarii de rotatie a rotii pentru a nu aparea batai sau vibratii ale volanului la anumite viteze, iar geometria directiei este reponsabila de aliniarea paralela a rotilor intre ele si perpendicular pe carosabil.

Eficienta si precizie

Fiecare din cele 4 puncte de service AUTO SOFT sunt echipate cu aparatura de ultima generatie care realizeaza rapid, precis si performant serviciul de aliniere a rotilor, la tarife excelente. Iar pentru ca stim ca timpul tau este important, aparatele folosite de noi reduc timpul pe care il petreci in service prin eficienta tehnologiei folosite si a echipelor calificate, de profesionisti. Te asteptam!

Tarife geometrie