Geometrie roti 3D

Geometrie auto

De ce are nevoie mașina ta de geometria roților?

Alinierea roților față de direcția de mers și alinierea unei roți față de cealaltă este unul dintre cele mai importante aspecte pentru funcționarea corectă și pentru performanța mașinii tale.

O geometrie corectă a roților asigură o direcție de rulare liniară. Unghiurile roților redevin paralele între ele și perpendiculare pe suprafața de rulare, în conformitate cu valorile indicate de constructorul mașinii tale.

Manevrabilitate și siguranță

Cuvintele cheie care definesc necesitatea geometriei roților sunt manevrabilitatea și siguranța de care ai nevoie la volan, indiferent de sezon sau starea carosabilului.

Dereglarea sau reglarea incorectă a unghiului de fugă conduce la uzura precoce sau neuniformă a anvelopelor și apariția problemelor tehnice la nivelul sistemului de direcție și suspensie al mașinii, crescând astfel riscul de accident și consumul neașteptat de combustibil.

O simplă geometrie a direcției, executată corect de profesioniști cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație te scapă de cheltuieli ulterioare, neprevăzute, și îți oferă manevrabilitate și siguranță în orice situație.

Când se face geometria direcției?

Recomandarea AUTO SOFT este ca la fiecare schimb sezonier de anvelope sau la fiecare 10.000 de km parcurși să faci o verificare a geometriei roților la un service specializat.

În plus, serviciul trebuie efectuat sau verificat dacă:

  • mașina are tendința de a trage, în timpul mersului, în stânga sau dreapta
  • cauciurile prezintă uzură rapid, neuniformă
  • consumul de combustibil crește brusc
  • ai lovit roțile puternic, frontal într-o groapă sau o bordură
  • ai schimbat o componentă a sistemului de direcție sau de suspensie
  • ai încărcat mașina cu o sarcină mare un timp îndelungat
  • ai montat un set de roți cu diametrul diferit față de cele inițiale

Geometria roților nu trebuie confundată cu serviciul de echilibrare al roților. Echilibrarea roților este necesară pentru a asigura circularitatea mișcării de rotație a roții pentru a nu apărea bătăi sau vibrații ale volanului la anumite viteze, iar geometria direcției este reponsabilă de aliniarea paralelă a roților între ele și perpendicular pe carosabil.

Eficiență și precizie

Fiecare din cele 5 puncte de service AUTO SOFT sunt echipate cu aparatură de ultimă generație care realizează rapid, precis și performant serviciul de aliniere a roților, la tarife excelente. Iar pentru că știm că timpul tău este important, aparatele folosite de noi reduc timpul pe care îl petreci în service prin eficiența tehnologiei folosite și a echipelor calificate, de profesioniști. Te așteptăm!

Tarife geometrie


Programare la geometria directiei

AUTO SOFT Fundeni: 0756.101.508
AUTO SOFT Dudesti: 0734.990.041
AUTO SOFT Baneasa: 0756.101.507
AUTO SOFT Militari: 0756.101.506
AUTO SOFT Titan: 0747.057.843