Program de lucru in cele 5 service-uri: luni - joi: 8:00 - 21:00, vineri - sambata: 8:00 - 18:00

Sistem de Monitorizare a Presiunii in Pneuri

TPMS

Sistem de Monitorizare a Presiunii in Pneuri

La AUTO SOFT beneficiezi de un serviciu special dedicat senzorilor de monitorizare a presiunii roților mașinii tale. Programarea senzorilor este efectuată cu ajutorul celui mai performant programator existent pe piață (ATEQ VT56) care identifică și clonează senzorii originali chiar și în cazul în care aceștia nu mai functionează și nu mai pot fi citiți. După clonare, specialiștii AUTO SOFT montează senzorii cu instrumente dinamometrice care permit strângerea valvelor la cuplul recomandat de producătorul mașinii.

TPMS

Achiziționarea senzorilor de la AUTO SOFT îți aduce montajul și programarea gratuite.

Ce este TMPS?

Sistemul de monitorizare a presiunii din roți (TPMS) este un sistem suplimentar de siguranță ce are integrați senzori care citesc și transmit în timp real nivelul de presiune din roțile mașinii tale.

De la 1 noiembrie 2014, Uniunea Europeana, prin Directiva pentru Sistemele de Monitorizare a Presiunii din Pneuri, a hotarat ca toate mașinile noi să fie dotate obligatoriu din fabricație cu sisteme de monitorizare a presiunii. În plus, din 2015, orice automobil cu TMPS defect nu poate obține aprobarea ITP (inspecție tehnică periodică).

Senzorii de presiune sunt alimentați de o baterie care are o durată de viață de aproximativ 5 ani sau 100.000 de kilometri. Senzorul trebuie înlocuit în momentul descărcării complete a bateriei.  

De ce autoturismul este dotat cu senzori de monitorizare a presiunii?

Acest tip de senzori au devenit obligatorii tocmai datorită beneficiilor pe care le aduc, atât pentru tine, cât și pentru mașină.  

  1. Siguranța la volan: aproximativ 40.000 de accidente cu 33.000 de răniți și 650 de fatalități se intamplă anual din cauza cedării anvelopelor care nu au o presiune corectă.  Presiunea corectă prelungește durata de viață a anvelopelor, îmbunătățește comportamentul și stabilitatea mașinii, distanțele de frânare sunt mai mici, iar aderența este la nivelul maxim al anvelopei.
  2. Economie de carburant: estimativ, pentru fiecare 10% scăzuți din presiunea necesară în anvelope, consumul de carburant crește cu 1%. Astfel, conform datelor UE, 20 de milioane de litri de combustibil sunt consumați în van din cauza presiunii greșite din anvelope.
  3. Viață prelungită pentru anvelope: presiunea incorectă este una dintre cauzele majore ale uzării și cedării anvelopelor. Conform UE, peste 200 de milioane de anvelope se uzează prematur din cauza rulării cu o presiune greșită.
  4. Protejarea mediului înconjurător: anvelopele umflate incorect elimină cu 20 de milioane de tone mai mult monoxid de carbon în atmosferă față de anvelopele umflate corect doar în Uniunea Europeană.

AUTO SOFT recomandă senzori performanți la prețuri avantajoase!

Beneficiile achiziționării senzorilor de la AUTO SOFT:

  • Continuitate și disponibilitate pentru senzori și consumabilele acestora: valve, garnituri și alte componente necesare
  • Garanția acoperă întregul pachet: senzor, programare și montaj.
  • Programarea și montajul senzorilor sunt realizate de specialiști cu experiență, cu ajutorul celor mai performante aparaturi existente.
  • Montajul și programarea senzorilor sunt gratuite.
  • Senzorii distribuiți de AUTO SOFT sunt compatibili cu 99% dintre mașinile comercializate în UE.

Vezi aici lista completă de produse TPMS