Sistem de Monitorizare a Presiunii in Pneuri

TPMS

Sistem de Monitorizare a Presiunii in Pneuri

La AUTO SOFT beneficiezi de un serviciu special dedicat senzorilor de monitorizare a presiunii rotilor masinii tale. Programarea senzorilor este efectuata cu ajutorul celui mai performant programator existent pe piata (ATEQ VT56) care identifica si cloneaza senzorii originali chiar si in cazul in care acestia nu mai functioneaza si nu mai pot fi cititi. Dupa clonare, specialistii AUTO SOFT monteaza senzorii cu instrumente dinamometrice care permit strangerea valvelor la cuplul recomandat de producatorul masinii.

TPMS

Achizitionarea senzorilor de la AUTO SOFT iti aduce montajul si programarea gratuite.

Ce este TMPS?

Sistemul de monitorizare a presiunii din roti (TPMS) este un sistem suplimentar de siguranta ce are integrati senzori care citesc si transmit in timp real nivelul de presiune din rotile masinii tale.

De la 1 noiembrie 2014, Uniunea Europeana, prin Directiva pentru Sistemele de Monitorizare a Presiunii din Pneuri, a hotarat ca toate masinile noi sa fie dotate obligatoriu din fabricatie cu sisteme de monitorizare a presiunii. In plus, din 2015, orice automobil cu TMPS defect nu poate obtine aprobarea ITP (inspectie tehnica periodica).

Senzorii de presiune sunt alimentati de o baterie care are o durata de viata de aproximativ 5 ani sau 100.000 de kilometri. Senzorul trebuie inlocuit in momentul descarcarii complete a bateriei.  

De ce autoturismul este dotat cu senzori de monitorizare a presiunii?

Acest tip de senzori au devenit obligatorii tocmai datorita beneficiilor pe care le aduc, atat pentru tine, cat si pentru masina.  

  1. Siguranta la volan: aproximativ 40.000 de accidente cu 33.000 de raniti si 650 de fatalitati se intampla anual din cauza cedarii anvelopelor care nu au o presiune corecta.  Presiunea corecta prelungeste durata de viata a anvelopelor, imbunatateste comportamentul si stabilitatea masinii, distantele de franare sunt mai mici, iar aderenta este la nivelul maxim al anvelopei.
  2. Economie de carburant: estimativ, pentru fiecare 10% scazuti din presiunea necesara in anvelope, consumul de carburant creste cu 1%. Astfel, conform datelor UE, 20 de milioane de litri de combustibil sunt consumati in van din cauza presiunii gresite din anvelope.
  3. Viata prelungita pentru anvelope: presiunea incorecta este una dintre cauzele majore ale uzarii si cedarii anvelopelor. Conform UE, peste 200 de milioane de anvelope se uzeaza prematur din cauza rularii cu o presiune gresita.
  4. Protejarea mediului inconjurator: anvelopele umflate incorect elimina cu 20 de milioane de tone mai mult monoxid de carbon in atmosfera fata de anvelopele umflate corect doar in Uniunea Europeana.

AUTO SOFT recomanda senzori performanti la preturi avantajoase!

Beneficiile achizitionarii senzorilor de la AUTO SOFT:

  • Continuitate si disponibilitate pentru senzori si consumabilele acestora: valve, garnituri si alte componente necesare.
  • Garantia acopera intregul pachet: senzor, programare si montaj.
  • Programarea si montajul senzorilor sunt realizate de specialisti cu experienta, cu ajutorul celor mai performante aparaturi existente.
  • Montajul si programarea senzorilor sunt gratuite.
  • Senzorii distribuiti de AUTO SOFT sunt compatibili cu 99% dintre masinile comercializate in UE.

Vezi aici lista completa de produse TPMS