Swipe to the left

noiembrie 2020

Legea anvelopelor de iarnă - Tot ce TREBUIE să știi pentru a NU avea probleme în anotimpul rece

Autor: AUTO SOFT 26 noiembrie 2020 24274 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele de iarnă sunt acele tipuri de cauciucuri care au o construcție specială și caracteristici care le fac mai potrivite pentru folosirea zilnică în perioadele cu temperaturi scăzute și pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei sau gheață. Principalele avantaje ale acestor tipuri de anvelope sunt asigurarea unei stabilități mai bune pe drumurile alunecoase, des întâlnite în timpul iernii și micșorarea distanței de frânare în condițiile sezonului rece.

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile pentru a reuși să treci cu brio iarna geroasă, plină de zăpadă. De asemenea, vei afla care sunt prevederile legislative cu privire la cauciucurile obligatorii în acest anotimp, care sunt avantajele montării lor și cum le alegi din gama bogată de produse existente pe piața din România.

Anvelope cu profil V: principalele avantaje și dezavantaje ale folosirii acestora

Autor: AUTO SOFT 19 noiembrie 2020 3113 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele în profil V, cunoscute și sub denumirea de anvelope cu profil scăzut, sunt cauciucuri care au o înălțime a elementului lateral mai mică decât lățimea generală a întregii anvelope. Cauciucurile în V se pot întâlni foarte des în rândul mașinilor sport, mai ales pe multe mașini de curse, datorită capacității de a reduce în mod semnificativ alunecarea pe suprafață carosabilă, asigurând un control mai bun asupra mașinii.

Anvelopele în V sunt folosite atât pentru a îmbunătăți aspectul estetic al mașinii, cât și pentru a-i crește performanțele. Acestea au o serie de caracteristici care le deosebesc de alte tipuri de anvelope, precum și câteva avantaje, dar și dezavantaje specifice.

Planetara - ce este și cum iți dai seama dacă trebuie schimbată

Autor: AUTO SOFT 9 noiembrie 2020 18859 Vizualizari 3 comments

Majoritatea șoferilor încep să își facă griji în legătură cu planetara mașinii atunci când aceasta începe să producă anumite zgomote și pune în pericol buna funcționare a vehiculului. Această piesă era întâlnită doar la autoturismele cu tracțiune față, însă de când suspensia independentă este ceva firesc, o vei găsi la absolut toate automobilele.

În articolul de mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege mai bine rolul acesteia, ce se poate întâmpla dacă se strică planetara, ce trebuie schimbat în acest caz și multe alte detalii importante, care te vor ajuta să îți menții mașina funcțională.

Curățarea aerului condiționat auto - informații esențiale, metode și sfaturi

Autor: AUTO SOFT 3 noiembrie 2020 4335 Vizualizari Niciun comentariu

Confortul este esențial pentru cei care petrec mult timp în spatele volanului. Piața auto s-a dezvoltat atât de mult, încât cerințele șoferilor sunt din ce în ce mai mari și nu mai este suficient ca un autovehicul să poată asigura transportul persoanelor dintr-un punct în altul.

Înainte de a achiziționa o mașină, tot mai mulți oameni pun preț pe nivelul de confort pe care îl poate asigura aceasta, pe lângă siguranța și viteza cu care poate rula.

Având în vedere influența pe care o au condițiile meteorologice asupra temperaturii din interiorul mașinii, instalația de aer condiționat a devenit unul dintre cele mai căutate accesorii de care șoferii sunt interesați la un autovehicul. Acest fapt este urmarea temperaturilor extreme care au început să domine sezonul rece și sezonul cald.

Clima bizonică sau bizonală?

Autor: AUTO SOFT 2 noiembrie 2020 6180 Vizualizari Niciun comentariu

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care șoferii îl caută la un autovehicul este sistemul de climatizare. Acesta este esențial pentru confortul pasagerilor în timpul condusului, mai ales că temperaturile ajung la valori extreme atât pe timpul sezonului rece, cât și al celui cald.

Având în vedere că pasagerii unei mașini pot avea grade diferite de sensibilitate la temperaturile scăzute sau ridicate, este necesar ca în interiorul autovehiculului să se poată resimți fie un nivel de confort termic neutru, fie mai multe niveluri, pentru a putea satisface nevoile mai multor persoane în interiorul aceluiași autoturism.