Swipe to the left

Anvelope cu profil V: principalele avantaje și dezavantaje ale folosirii acestora

Autor: AUTO SOFT 19 noiembrie 2020 3122 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele în profil V, cunoscute și sub denumirea de anvelope cu profil scăzut, sunt cauciucuri care au o înălțime a elementului lateral mai mică decât lățimea generală a întregii anvelope. Cauciucurile în V se pot întâlni foarte des în rândul mașinilor sport, mai ales pe multe mașini de curse, datorită capacității de a reduce în mod semnificativ alunecarea pe suprafață carosabilă, asigurând un control mai bun asupra mașinii.

Anvelopele în V sunt folosite atât pentru a îmbunătăți aspectul estetic al mașinii, cât și pentru a-i crește performanțele. Acestea au o serie de caracteristici care le deosebesc de alte tipuri de anvelope, precum și câteva avantaje, dar și dezavantaje specifice.

Cuprins

1. Avantaje ale anvelopelor cu profil V

1.1 Aderența

1.2 Control suplimentar asupra mașinii

1.3 Siguranță în viraje

1.4 Capacitate de frânare crescută

2. Dezavantaje ale anvelopelor cu profil V

2.1 Sarcină mai grea asupra elementelor de suspensie

2.2 Durată de viață redusă

2.3 Greutate suplimentară

#

1. Avantaje ale anvelopelor cu profil V

Principalele avantaje ale echipării mașinii cu anvelope în V se vor resimți mai ales în cazul șoferilor care preferă mașinile sport. Cu toate acestea, pot fi folosite și la mașini de familie dacă se iau în considerare toate elementele care țin de siguranță și investiție financiară. De aceea, trebuie studiate cu atenție înainte de a fi montate.

#

1.1 Aderența

Aderența reprezintă unul dintre cele mai mari avantaje ale anvelopelor cu profil scăzut. Indiferent că este vorba de anvelope de iarnă sau de anvelope de vară, cele cu profil în V sunt recunoscute pentru faptul că asigură o aderență corespunzătoare autovehiculelor. De asemenea, nivelul de aderență este unul sigur indiferent de condițiile meteorologice sau de starea suprafeței carosabile.

#

1.2 Control suplimentar asupra mașinii

Având în vedere că anvelopele cu profil scăzut sunt folosite foarte des la mașinile sport, controlul este esențial. Acesta este și motivul pentru care astfel de autovehicule sunt echipate cu anvelope cu profil scăzut, deoarece este esențial ca șoferii să aibă un control cât mai bun asupra mașinii, mai ales când acestea rulează la viteze mari ca, de exemplu, în depășiri.

#

1.3 Siguranță în viraje

Virajele sunt un punct sensibil pentru șoferi. Un viraj sigur nu ține doar de abilitățile șoferilor, ci și de anvelopele cu care este echipată mașina. Anvelopele în V nu asigură doar un control bun pe drum drept, ci și o siguranță suplimentară în viraje, astfel încât riscul de accident să fie redus la un nivel minim.

#

1.4 Capacitate de frânare crescută

Distanța de frânare este esențială pentru siguranță. De aceea, anvelopele cu profil în V sunt făcute în așa fel încât să reducă această distanță și să-i permită șoferului să controleze mașina până când aceasta se oprește din orice fel de mișcare. În plus, este important ca manevra de frânare să fie cât mai simplă pentru a evita uzura prematură a plăcuțelor.

#

2. Dezavantaje ale anvelopelor cu profil V

În mod evident, există și o serie de dezavantaje ale anvelopelor cu profil scăzut. De aceea, ele trebuie alese cu mare atenție pentru a asigura maximul de confort și siguranță și pentru a se plia cu adevărat pe nevoile șoferilor.

#

2.1 Sarcină mai grea asupra elementelor de suspensie

Anvelopele cu profil în V pot afecta suspensia, deoarece greutatea nu va mai fi resimțită doar de către pneuri, ci și de elementele de suspensie. Astfel, aceasta se poate uza mai rapid în comparație cu o mașină care nu are anvelope cu profil scăzut.

#

2.2 Durată de viață redusă

Din cauza faptului că sunt folosite la mașini sport sau mașini mari, șoferii au tendința de a solicita anvelopele la capacitate maximă. Astfel, acestea au o durată de viață redusă și pot fi schimbate chiar și la un an sau doi, în funcție de intensitatea la care rulează în mod obișnuit.

#

2.3 Greutate suplimentară

Spre deosebire de cauciurile obișnuite, cele cu profil scăzut sunt mai grele. Acest lucru îngreunează întoarcerea volanului, mai ales dacă mașina nu este echipată cu servodirecție. În plus, acest aspect poate cauza un consum de combustibil mai mare.

Concluzii

Anvelopele cu profil în V se potrivesc anumitor mașini, precum și unui anumit stil de conducere. De aceea, pot fi considerate varianta optimă pentru șoferii cu mașini sport care tind să profite de viteza și puterea mașinii.

sursa foto: envato.com

Adaugat in: Sfaturi auto