Swipe to the left

august 2020

​Talonul anvelopei și rolul său

Autor: AUTO SOFT 6 august 2020 7237 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele sunt alcătuite din diferite componente, fiecare având rolul său în tracțiune și în conferirea unui grad de performanță. Se poate spune cu ușurință că una dintre cele mai importante componente este talonul. Chiar dacă banda de rulaj este uzată, un vehicul poate circula în continuare cu o roată bine umflată, dar fără un talon rezistent, cauciucul, pur și simplu, nu va putea rămâne atașat pe jantă.

Chiar și cu o deteriorare minimă a suportului, talonul anvelopei este capabil să stea prins de canelura interioară a jantei și să ofere o închidere etanșă. Acest lucru este valabil pentru toate cauciucurile, indiferent dacă sunt proiectate pentru performanță sau nu.

Iată un ghid despre talonul anvelopei și rolul său.

Profilul anvelopelor - tu știi pe ce rulează mașina ta?

Autor: AUTO SOFT 5 august 2020 6523 Vizualizari Niciun comentariu

Probabil că știi ce este banda de rulare a anvelopei: partea care face contact cu suprafața drumului. Însă ceea ce poate nu realizezi este că modelul specific al pneului poate avea un impact asupra performanțelor vehiculului, cum ar fi modul în care acesta frânează și cât de multă tracțiune oferă în condiții de drum diferite. Mai jos, vei regăsi o analiză atât asupra profilurilor cauciucurilor, cât și asupra celor trei tipuri foarte comune pe care le vei întâlni: simetric, asimetric și direcțional.

Cele mai bune anvelope de vară: ce teste trebuie să treacă și cum se întrețin?

Autor: AUTO SOFT 4 august 2020 6191 Vizualizari Niciun comentariu

Odată cu încălzirea constantă a vremii, dacă nu vor mai exista condiții de îngheț, șoferii își vor putea înlocui anvelopele de iarnă cu cele de vară. Această schimbare climatică are loc începând cu jumătatea lunii martie. Cu toate acestea, este bine să așteptați o săptămână sau chiar două, pentru a vă convinge că primăvara și-a intrat în drepturi, pentru a nu fi nevoiți fie să renunțați la anvelopele de vară, fie să evitați deplasarea cu mașina, deoarece nu aveți garanția nivelului maxim de siguranță.

După ce v-ați asigurat că puteți monta cauciucurile de vară, trebuie să luați în considerare o serie de aspecte, cu ajutorul cărora veți putea determina nivelul de siguranță și de confort, pe care acestea vi-l oferă. Astfel, veți știi să alegeți cele mai bune anvelope de vară pentru mașina dumneavoastră, mai ales dacă intenționați să cumpărați seturi noi.

Caracteristicile anvelopelor și ale celor mai mari branduri producătoare

Autor: AUTO SOFT 3 august 2020 915 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele pot fi caracterizate în funcție de mai multe caracteristici, precum dimensiuni, sezonul în care se folosesc sau nivelul de uzură. Acești factori sunt esențiali atunci când vine vorba de confortul și siguranța pe care o oferă autovehiculului și pasagerilor. În același timp, astfel de aspecte trebuie luate în considerare atunci când se dorește stabilirea unei relații comerciale de lungă durată cu un anumit furnizor.

Pentru a pune bazele unei relații comerciale, orice șofer trebuie să studieze cu atenție piața pentru a găsi un furnizor care îi poate pune la dispoziție produse de calitate și îi poate înțelege nevoile specifice.

De aceea, fiecare brand este unic, atât în abordarea relațiilor cu clienții săi, cât și în calitatea produselor, mai ales cand vine vorba de caracteristicile anvelopelor.