Swipe to the left

mai 2021

Sistemul de direcție - componente, rol și defecțiuni frecvente

Autor: AUTO SOFT 27 mai 2021 2304 Vizualizari Niciun comentariu

Funcționarea corectă a unui automobil este posibilă datorită conlucrării a numeroase sisteme cu roluri diferite. Sistemul de direcție este esențial pentru deplasarea în siguranță pe drumurile publice și, din acest motiv, e nevoie să funcționeze ireproșabil. Orice șofer trebuie să aibă cunoștințe de bază cu privire la direcție pentru a putea recunoaște dacă aceasta funcționează deficitar și necesită o vizită la mecanic.

În articolul de mai jos vei descoperi care este rolul sistemului de direcție, care sunt părțile sale componente și vei afla câteva lucruri interesante despre defecțiunile ce pot apărea.

Volanta: rolul în funcționare, semne ale unor defecțiuni și sfaturi de mentenanță

Autor: AUTO SOFT 12 mai 2021 21101 Vizualizari Niciun comentariu

Componența mecanică a unui autovehicul include o mulțime piese. Unele dintre acestea sunt mai cunoscute atât de către specialiști, cât și de către simpli șoferi, iar mentenanța sau alegerea lor este ușor de făcut, deoarece sunt mult mai familiare.

De asemenea, anumite piese auto pot crea probleme mai frecvente pe care șoferii trebuie să fie pregătiți încă din școala de șoferi să le rezolve.

Cu toate acestea, este important ca șoferii să cunoască mecanica autovehicului condus cât mai bine pentru a putea identifica eventualele probleme în faza lor inițială, pentru a evita defecțiuni ireparabile și pentru a asigura, în același timp, o mentenanță corespunzătoare care ajută la prelungirea duratei de viață a mașinii.

În plus, cunoașterea detaliată a fiecărei piese auto ajută șoferii să își aleagă mașini potrivite nevoilor și preferințelor acestora ale căror performanțe și prețuri pot varia.