Swipe to the left

Curățarea aerului condiționat auto - informații esențiale, metode și sfaturi

Autor: AUTO SOFT 3 noiembrie 2020 4363 Vizualizari Niciun comentariu

Confortul este esențial pentru cei care petrec mult timp în spatele volanului. Piața auto s-a dezvoltat atât de mult, încât cerințele șoferilor sunt din ce în ce mai mari și nu mai este suficient ca un autovehicul să poată asigura transportul persoanelor dintr-un punct în altul.

Înainte de a achiziționa o mașină, tot mai mulți oameni pun preț pe nivelul de confort pe care îl poate asigura aceasta, pe lângă siguranța și viteza cu care poate rula.

Având în vedere influența pe care o au condițiile meteorologice asupra temperaturii din interiorul mașinii, instalația de aer condiționat a devenit unul dintre cele mai căutate accesorii de care șoferii sunt interesați la un autovehicul. Acest fapt este urmarea temperaturilor extreme care au început să domine sezonul rece și sezonul cald.

Cu toate acestea, orice șofer trebuie să știe că instalația de aer condiționat are un impact semnificativ asupra sănătății pasagerilor, iar modul în care aceasta este curățată poate influența nivelul de igienă din mașină.

Prin urmare, șoferii trebuie să știe cum să se ocupe de curățarea instalației de aer condiționat auto și cum să o întrețină, fiind atenți la toateREPLACED-HREF-1 că aceasta funcționează sau nu în mod corespunzător.

Cuprins

1. Metode de curățare a aerului condiționat auto

1.1 Curățarea instalației de aer condiționat auto cu abur

1.2 Curățarea instalației de aer condiționat auto cu ozon

1.3 Curățarea instalației de aer condiționat auto cu spray

2. Sfaturi pentru eficiența curățării aerului condiționat auto

2.1 Verificarea filtrelor

2.2 Testarea instalației

#

1. Metode de curățare a aerului condiționat auto

Există 3 metode principale pentru curățarea aerului condiționat auto. Acestea presupun utilizarea aburilor, a ozonului sau a spray-urilor, fiecare metodă având propriile beneficii.

De asemenea, aceste metode ajută la înlăturarea bacteriilor și a mirosului neplăcut, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea pasagerilor sau pot crea condiții de disconfort în timpul condusului.

#

1.1 Curățarea instalației de aer condiționat auto cu abur

Curățarea cu abur se poate face doar la unREPLACED-HREF-5, deoarece acestea sunt echipate cu aparate care folosesc abur sub presiune. Vârful aparatului trebuie îndreptat către conducta de ventilație centrală, aflată în mijlocului bordului, după ce aparatul este setat la cea mai ridicată temperatură. Prin această metodă, sunt distruse cele mai multe bacterii din instalația de climatizare, fără a folosi chimicale dăunătoare pentru pasageri.

#

1.2 Curățarea instalației de aer condiționat auto cu ozon

Această metodă presupune utilizarea unui generator de ozon, deoarece acest compus chimic gazos nu poate fi stocat și utilizat la cerere. În funcție de generator, curățarea poate dura între 10 minute și o oră și presupune pornirea autovehiculului, iar igienizarea sistemului de climatizare auto se face când instalația este pornită și rulează la cea mai mică temperatură. Tot ce trebuie făcut este introducerea furtunului generatorului pe geamul puțin deschis.

Pentru curățarea cu ozon, este obligatoriu ca mașina să fie goală.

#

1.3 Curățarea instalației de aer condiționat auto cu spray

Este una dintre cele mai populare metode de curățare a sistemului de climă auto și presupune utilizarea unui tub de spray sau spumă, care trebuie pulverizat în galeria de admisie după scoaterea filtrului de polen, dacă este cazul. De asemenea, instalația trebuie să asigure circulația aerului doar în zona centrală, iar temperatura trebuie să fie setată la nivel minim.

Curățarea cu spray poate fi făcută direct de șoferi acasă și este eficientă în îndepărtarea bacteriilor care se pot dezvolta în interiorul instalației de aer condiționat.

#

2. Sfaturi pentru eficiența curățării aerului condiționat auto

Orice șofer trebuie să știe cu ce se curăță aerul condiționat. Totuși, pentru o eficiență maximă, este bine să se țină cont și de câteva sfaturi care asigură o curățare totală, chiar și în zone greu accesibile, unde se pot dezvolta bacterii și care pot fi surse de disconfort.

#

2.1 Verificarea filtrelor

Atât înainte, cât și după curățarea instalației de climă auto, trebuie verificate filtrele, pentru a ști cu exactitate măsura în care metoda folosită a avut succes. În cazul în care se văd încă urme de praf sau de corpuri străine, se poate apela la încă o curățare sau se poate utiliza o metodă diferită.

#

2.2 Testarea instalației

Pentru a încheia procesul de curățare a sistemului de ventilație auto, trebuie făcut un test. În această fază, trebuie verificat dacă instalația emană miros neplăcut sau dacă apar alte semne de disconfort, precum iritații la respirație.

Curățarea instalației de aer condiționat trebuie făcută cu un plus de atenție, deoarece ea influențează nu doar confortul termic, ci și starea de sănătate a pasagerilor. Astfel, încearcă metodele de mai sus și nu uita să verifici mereu efectul acestor proceduri.

sursa foto: envato.com

Adaugat in: Sfaturi auto