Swipe to the left

Clima bizonică sau bizonală?

Autor: AUTO SOFT 2 noiembrie 2020 6202 Vizualizari Niciun comentariu

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care șoferii îl caută la un autovehicul este sistemul de climatizare. Acesta este esențial pentru confortul pasagerilor în timpul condusului, mai ales că temperaturile ajung la valori extreme atât pe timpul sezonului rece, cât și al celui cald.

Având în vedere că pasagerii unei mașini pot avea grade diferite de sensibilitate la temperaturile scăzute sau ridicate, este necesar ca în interiorul autovehiculului să se poată resimți fie un nivel de confort termic neutru, fie mai multe niveluri, pentru a putea satisface nevoile mai multor persoane în interiorul aceluiași autoturism.

Astfel de cerințe îi determină pe șoferi să opteze pentru mașini cu oREPLACED-HREF-1 corespunzătoare. Se poate vedea această tendință în rândul persoanelor aflate în căutare de autovehicule de familie spațioase.

Cu toate acestea, din cauza informațiilor insuficiente, dar și a unei filmări de acum câțiva ani care a devenit virală, sintagma care face referire la capacitatea instalației de climatizare de a oferi 2 niveluri de temperatură în 2 zone diferite ale mașinii este folosită greșit. Astfel, aceasta este denumită fie „climă bizonică”, fie „climă bizonală”.

Prin urmare, este important pentru șoferi să știe care este forma corectă și cum funcționează acest tip de climă pentru a evita posibile confuzii.

Cuprins

1. Cum este corect: climă bizonică sau bizonală?

1.1 Definiție - Ce înseamnă clima bizonală?

1.2 Cum a apărut sintagma?

2. Cum funcționează instalația de climă bizonică/bizonală?

2.1 Avantajele sistemului dublu climatronic

2.2 Cum ar trebui folosit sistemul?

#

1. Cum este corect: climă bizonică sau bizonală?

Înainte de a stabili ce este clima bizonică sau bizonală, este esențial pentru șoferi să știe care este varianta corectă. Deși mulți au tendința de a folosi mai des noțiunea de „climă bizonică”, trebuie menționat că această forma este greșită. De asemenea, nici noțiunea de „climă bizonală” nu este foarte utilizată și nici este considerată corectă. Oficial, dotarea respectivă se numește „dublu climatronic”, așa cum este prezentată și în oriceREPLACED-HREF-8 specializat sau în reprezentanțele auto atunci când se face referire la aceasta.

#

1.1 Definiție - Ce înseamnă clima bizonală?

Acest dublu climatronic este o caracteristică a instalației de climatizare prin care se creează temperaturi diferite în zone distincte ale mașinii. Practic, există 2 niveluri de temperatură, unul pe partea șoferului. care se poate simți și în spatele acestuia, iar unul pe partea dreaptă a autoturismului.

Cu toate acestea, nivelurile de temperatură sunt relativ apropiate, deoarece spațiul interior al mașinii este prea mic pentru a dezvolta o diferență mai mare de 5 grade, de exemplu.

#

1.2 Cum a apărut sintagma?

Sintagma de „climă bizonică” a devenit cunoscută ca urmare a unei filmări care a devenit virală acum mulți ani, în care o persoană își prezenta autovehiculul și menționa că acesta este echipat cu „climă bizonică”. Din cauza faptului că piața auto din România nu era familiarizată cu opțiunea de dublu climatronic, noțiunea a devenit foarte populară, mai ales în rândul șoferilor cu puțină experiență în domeniul mecanicii auto. De asemenea, au mai fost folosite sintagme precum „climă bizonă” sau “bizonală”.

#

2. Cum funcționează instalația de climă bizonică/bizonală?

Opțiunea de dublu climatronic are rolul de a asigura 2 temperaturi diferite în interiorul autovehiculului. Totuși, aceasta nu poate oferi o diferență foarte mare, deoarece spațiul nu permite acest lucru, indiferent de dimensiunea automobilului.

Atât climatronicul simplu, cât și cel dublu sunt forme automate de climatizare auto și sunt incluse în aproape orice autovehicul construit în ultimii ani.

#

2.1 Avantajele sistemului dublu climatronic

Datorită faptului că este cea mai avansată formă de climatizare auto, există o serie de avantaje specifice.

Mașinile echipate cu dublu climatronic au un sistem care va asigura o circulație uniformă a aerului și care poate rula în mod economic, ceea ce înseamnă că nu va exista un consum mai mare de carburant ca în cazul pornirii instalației de aer condiționat.

#

2.2 Cum ar trebui folosit sistemul?

Având în vedere că diferența de temperatură nu poate fi foarte mare, sistemul dublu climatronic poate fi folosit acolo unde autovehiculul este destinat unei întregi familii, pentru a satisface într-o anumită măsură confortul termic al tuturor membrilor, chiar dacă acesta diferă.

Prin urmare, a ști ce înseamnă clima bizonală sau bizonică și care este, de fapt, denumirea oficială este esențial în echiparea unui autovehicul cu această opțiune.

sursa foto: envato.com

Adaugat in: Sfaturi auto