Swipe to the left

Azot în roți: de ce să-l folosești și tipuri de șoferi pentru care este recomandat

Autor: AUTO SOFT 18 ianuarie 2021 5818 Vizualizari Niciun comentariu

Atunci când vine vorba de umflarea anvelopelor, există două posibilități principale. Cea mai des întâlnită este umflarea acestora cu aer, ceea ce se poate face la orice service sau vulcanizare fără ajutor specializat și fără instrucțiuni speciale. A doua variantă este umflarea roților cu azot, o variantă din ce în ce mai apreciată printre șoferi, deoarece presupune o serie de beneficii specifice.

Cu toate acestea, nu tot timpul este recomandat să folosești azot în roți. Este bine să știi care sunt avantajele principale atunci când folosești azot înREPLACED-HREF-1, dar și care sunt investițiile necesare în funcție de stilul tău de condus. Astfel, poți știi dacă este mai benefic să umfli roțile cu azot sau aer.

Cuprins

1.De ce să folosești azot în roți?

1.1 Consum redus de combustibil

1.2 Asigurarea unei presiuni constante

1.3 Posibilitatea de a estima creșterea presiunii

2.Tipuri de șoferi pentru care se recomandă azot în roți

2.1 Șoferi care conduc agresiv

2.2 Șoferi care conduc timp îndelungat și pe distanțe lungi

2.3 Șoferi care pot investi în utilizarea de azot

#

1. De ce să folosești azot în roți?

Este bine să utilizezi azot în cauciucuri, deoarece acest lucru asigură o serie de beneficii tipice. În primul rând, trebuie să știi că rolul anvelopelor nu este acela de a suporta greutatea mașinii, ci acesta aparține presiunii. Având oREPLACED-HREF-10, mașina se poate deplasa cu ușurință și nu apar probleme la sistemul de control.

#

1.1 Consum redus de combustibil

Unul dintre cele mai importante avantaje ale folosirii azotului în roți este faptul că reduce, într-o anumită măsură, consumul de combustibil. Acest beneficiu se datorează faptului că, utilizând azot, nu mai au loc scăpări de oxigen. Astfel, se reduce la un nivel minim riscul ca anvelopa să se dezumfle, ceea ce provoacă un consum suplimentar de combustibil.

#

1.2 Asigurarea unei presiuni constante

Evitarea scăpărilor de oxigen și, prin urmare, reducerea consumului de combustibil sunt datorate faptului că umflarea roților cu azot asigură o presiune constantă mai mult timp.

Acest lucru înseamnă că poți folosi mașina la un drum fără să ai nevoie de prezența unuiREPLACED-HREF-11 la o anumită distanță pentru a regla presiunea în roți.

#

1.3 Posibilitatea de a estima creșterea presiunii

Azotul are o dilatare care este ușor de prezis și de estimat, ceea ce înseamnă că se poate calcula presiunea la care ajunge azotul la o temperatură dată. În același timp, este bine de știut faptul că acest lucru poate depinde de gradul de puritate a azotului, precum și de modul în care se umflă roțile, astfel încât să se evite contaminarea cu apă pe partea interioară a pneului.

#

2. Tipuri de șoferi pentru care se recomandă azot în roți

Chiar dacă utilizarea azotului pentru umflarea anvelopelor este avantajoasă din anumite puncte de vedere, nu înseamnă că folosirea aerului este o variantă mai slabă. Acest lucru depinde de stilul tău de condus, astfel încât beneficiile azotului să fie relevante. În funcție de modul în care conduci mașina, poți estima dacă este mai rentabil să te focusezi pe control, consum de carburant sau durabilitate.

#

2.1 Șoferi care conduc agresiv

Condusul agresiv presupune o suprasolicitare a întregului sistem mecanic al mașinii. În primul rând, acest stil trebuie evitat pe cât posibil și practicat doar atunci când condițiile drumului și cele meteorologice o permit. În ceea ce privește utilizarea azotului în roți, acesta se recomandă pentru șoferii care conduc agresiv, deoarece asigură o durabilitate mai mare, o presiune constantă și reducerea consumului de carburant, necesară atunci când aceasta este contrabalansată de suprasolicitarea motorului.

#

2.2 Șoferi care conduc timp îndelungat și pe distanțe lungi

Drumurile lungi sunt principala cauză a uzurii anvelopelor. De aceea, este important să faci tot ce poți pentru a prelungi viața acestora, de la mentenanță până la utilizarea azotului atunci când umfli cauciucurile.

#

2.3 Șoferi care pot investi în utilizarea de azot

Luând în considerare prețul de bază, azotul este mai scump decât aerul. De aceea, trebuie să te asiguri că poți investi în azot. Pentru acest lucru, este important să folosești azotul pentru a te scuti de cheltuieli suplimentare cauzate de o viață scurtă a anvelopelor.

Concluzie

Pentru a ști dacă azotul este mai bun decât aerul atunci când umfli roțile, trebuie să iei în calcul toate aspectele care determină măsura în care beneficiile specifice azotului te ajută în mod direct.

sursa foto: envato.com

Adaugat in: Sfaturi auto