Swipe to the left

Marcajul GRNX al anvelopelor Michelin - Știi ce înseamnă? Citește principalele lor caracteristici!

Autor: AUTO SOFT 31 iulie 2020 5623 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele sunt extrem de importante pentru siguranța șoferului și a celorlalți participanți la trafic, deoarece reprezintă singurul punct de contact între mașină și carosabil, iar de multe ori tocmai acestor componente nu li se acordă suficientă atenție. Liderul mondial în producerea de anvelope este Michelin care fabrică modele atât pentru sezonul rece, cât și pentru sezonul cald printr-o tehnologie modernă care contribuie la reducerea consumului de carburant.

Astfel de anvelope, pentru a putea fi recunoscute de către cumpărători, au inscripționat marcajul GRNX, care este o abreviere pentru Green X Technology un concept ecologic revoluționar.

Cuprins

1. GRNX: Ce înseamnă?

2. Criterii de alegere a anvelopelor și măsuri de prevenție după montaj

3. FAQ - Frequently asked questions - întrebări frecvente

#

1. GRNX: Ce înseamnă?

Pneurile contribuie la eficientizarea frânării, la menținerea direcției autovehicului pe toată durata virajelor și absoarbe șocurile din timpul rulajului, pentru o călătorie lină și sigură.

Această tehnologie este la baza anvelopelor a căror profil a fost optimizat pentru o aderență mai bună printr-o suprafață de contact cu solul mai mare, cu un procent de până la 10%. Utilizarea anvelopelor cu inscripția GRNX garantează o economie de carburant datorită creșterii rezistenței de rulare și a formulei care îmbunătățește coeziunea moleculară. Un alt aspect deosebit de important pentru aceste anvelope Michelin este reprezentat de dispunerea lamelelor în unghiuri diferite care oferă o tracțiune mai puternică datorită numărului mai mare de striații. De asemenea, aceste nervuri contribuie la neutralizarea peliculei de apă și/sau a stratului de mâzgă de pe carosabil și permite contactul direct cu o suprafață uscată. Pneurile Michelin sunt alcătuite dintr-un amalgam de mai multe tipuri de cauciuc pe baza de siliciu cu o cantitate de ulei de floarea soarelui, ce duce la sporirea aderenței în cazul în care temperaturile sunt scăzute.

Producătorul Michelin oferă anvelopelor din generația Green X Technology, și nu numai, o multitudine de alte caracteristici, menite să transforme șofatul într-o experiență plină de confort și lipsită de pericole. Acestea sunt:

  • Green Chili este un ingredient din compoziția de manufactură a pneului care prelungește perioada de viață a acestuia, ceea ce înseamnă un randament kilometric sporit.
  • Ecogrip stopează supraîncălzirea, prevenind astfel explozia nedorită a pneului în timpul rulajului și de asemenea îmbunătățește manevrabilitatea chiar și în situațiile în care mașina se află foarte aproape de acostament.
  • Un strat extra de polimeri aplicat în interior, sub banda de rulare, care economisește carburantul.
  • Un profil conceput pentru creșterea nivelului de evacuare a apei cu până la 22% în momentul rulării, ceea ce înseamnă un spațiu de frânare mai mic și neutralizarea efectului de acvaplanare în cazul în care partea carosabilă este umedă sau acoperită de mâzgă.

#

2. Criterii de alegere a anvelopelor și măsuri de prevenție după montaj

Unii șoferi vor fi tentați să aleagă anvelopele all-season, considerând că vor face economie, dar pe termen lung această decizie poate avea repercusiuni din cauza aderenței ineficiente pe carosabil ce duce la creșterea consumului de carburant și la o manevrabilitate deficitară.

Iată câteva sfaturi pe care specialiștii de la auto-soft.ro le recomandă clienților săi:

  • Dimensiunea anvelopelor trebuie să fie corespunzătoare autovehiculului pentru a evita apariția unei defecțiuni la sistemul de direcție, ce ar putea fi produsă de montajul incorect.
  • Conducerea autovehiculului în sezonul rece impune folosirea unui set special conceput pentru această perioadă care să reziste la temperaturi extreme. Anvelopele all-season, cu toate că au un preț de achiziție mai mic, pe termen lung duc la un consum mai mare de carburant, din cauza unei aderențe necorespunzătoare pe carosabil.
  • Setul de anvelope trebuie să fie întotdeauna complet. Există șoferi care montează doar câte două pneuri în partea din față considerând că vor beneficia de o tracțiune mai bună cu o investiție minimă. Diferența de structură și de aderență a acestora poate produce evenimente rutiere și, din această cauză, niciun mecanic auto nu va recomanda această abordare.

#

3. FAQ - Frequently asked questions - întrebări frecvente

  • Ce anvelope de vară sunt recomandate?

Pentru sezonul cald, specialiștii recomandă anvelopele cu inscripția GRNX pe flanc. Ele, datorită profilului special conceput pentru o aderență mai bună pe carosabilul încins, sunt mai sigure.

  • Ce anvelope produce Michelin?

Michelin este cea mai mare firmă producătoare de anvelope din lume, cunoscută pentru calitatea superioară a produselor sale și implicarea în turneele de Formula 1. De asemenea, deține recordul mondial pentru cea mai mare anvelopă construită vreodată.

  1. Sunt bune anvelopele all season?

Din punct de vedere legal, aceste tipuri de anvelope sunt considerate a fi destinate sezonului rece dar pot fi folosite și pe timpul verii. Anvelopele all-season sunt recomandate de către specialiști șoferilor care nu călătoresc foarte des cu mașina pentru că pe termen scurt nu prezintă niciun fel de risc. Dacă un șofer petrece foarte mult timp cu mașina în trafic din prisma meseriei sale, atunci i se recomandă schimbarea pneurilor în fiecare anotimp.

În concluzie, anvelopele ce sunt inscripționate cu marcajul GRNX sunt utilizate cu precădere pe durata sezonului cald, oferind un șofat ecologic datorită eficientizării consumului de carburant care duce la scăderea emisiilor de CO2 și a altor gaze cu efect de seră, ce rezultă din urma arderilor. De asemenea, prin caracteristicile tehnice pe care le dețin aceste modele, contribuie la implementarea conducerii preventive.

sursa foto: unsplash.com

Adaugat in: Sfaturi auto