- Descriere
-
CONTINENTAL SPORT CONTACT 3
Extrem de sportiv – siguranta fara compromisuri: Noua anvelopa ContiSportContact 3
Una din cele mai importante conditii pe care trebuie sa le indeplineasca anvelopele montate pe masini de mare performanta si sport este precizia si viteza de schimbare a directiei. Aceasta ii asigura vehiculului o aderenta buna la drum sub actiunea numeroaselor forte care actioneaza asuprea anvelopelorla viteze mari, la efectuarea de manevre bruste, sau la schimbarea suprafetelor de drum. Nervurile asimetrice de pe noua ContiSportContact 3 sunt destinate atenuarii acestor forte.
Pe drumuri uscate, noul model cu nervuri asigura o forta de franare de franare deosebita si precizie la schimbarea directiei, amortizand fortele care apar in timpul franarii. Aceasta conduce la reducerea distantei de franare.
Pe suprafete umede, santurile speciale permit o evacuare mai buna a apei pentru o rezistenta mai buna la aquaplanare.
In numarul 01/2007, revista germana de tuning AutoBild Tuning a publicat un test al anvelopelor de vara cu dimensiunea 235/35 ZR 19.
Calificativul general pentru ContiSportContactTM 3: "Foarte recomandata - Castigatorul testului"
In numarul 05/2007, revista germana sport auto a publicat un test al anvelopelor de vara cu dimensiunea 235/35 ZR 19.
Calificativul general pentru ContiSportContactTM 3: "Recomandata"
"Comportament foarte bun in ceea ce priveste acvaplanarea, performante bune la franare, ideala pentru suprafetele uscate."
In numarul 02/2007 revista germana Powercar a publicat un test al anvelopelor de vara cu dimensiunea 245/30 R 20 Y.
Calificativul general pentru ContiSportContactTM 3: "Foarte Recomandata"
"... Nu numai cea mai rapida anvelopa a testului. In acelasi timp, poate fi manevrata usor si sigur. Exact asa cum trebuie sa fie o anvelopa. Excelenta pe suprafete uscate ..."
Swiss Touring Club a testat mai multe anvelope de vara cu dimensiunea 225/45 R 17 Y.
Calificativul pentru ContiSportContactTM 3: "Recomandata"
u: Nervurile asimetrice de pe profilul benzii de rulare.
Nervurile asigura o distanta mai mica de franare.
La franare intra in actiune forte longitudinale. Aceste forte sunt atenuate de nervurile de pe banda de rulare datorita rigiditatii lor mari in plan longitudinal. Rezultatul este o franare imbunatatita.
Asimetria realizeaza si precizie la schimbarea directiei.
La schimbari bruste si rapide de directie forte laterale actioneaza asupra nervurilor inspre exterior. Marginile unghiulare stabilizeaza nervurile si atenueaza deformarea acestora sub actiunea fortelor, conducand la o manevrabilitate mult mai precisa.
- Mai multe informatii
-
Mai multe informatii
Brand CONTINENTAL Latime (mm) 245 Inaltime 50 Diametru (inch) 18 C Runflat Model SPORT CONTACT 3* SSR Indice viteza Y (300km/h) Indice sarcina 100 (800kg/anvelopa) Anotimp Vara Economie de carburant F Franare pe suprafete umede B Nivel de zgomot 71 Eficienta Clasa C1 - Recenzii
-
Scrie propria ta recenzie
- Eticheta energetica
-
Eticheta energetica a anvelopei
Etichetarea anvelopelor in spatiul U.E. este obligatorie si trebuie sa contina informatii despre economia de carburant rezultata din folosirea anvelopei, despre comportamentul anvelopei la franare pe carosabil umed si despre zgomotul produs de anvelopa respectiva (in decibeli), conform directivei nr. 1222/2009, din noiembrie 2012.
Economia de carburant a anvelopei
Economia de carburant a unei anvelope se traduce prin gradul de rezistenta la rulare si este reprezentata printr-o scara colorata, de la A la G. Clasa A (verde) este atribuita unei anvelope care datorita rezistentei scazute la rulare, va oferi un consum de combustibil mult mai eficient (mai mic) si o emisia de gaze mai mica, in timp ce G (rosu) este clasa cu cea mai scazuta eficienta la consumul de carburant.
O anvelopa de clasa A poate consuma cu 7,5% mai putin combustibil fata de o anvelopa de clasa G.
Franarea pe carosabil umed
Acest tip de clasare reprezinta capacitatea anvelopei de a frana pe un carosabil acoperit de un strat de apa care are intre 0.5 si 1.5 mm, la o temperatura intre 2 si 20ºC pentru anvelopele de iarna si intre 5 si 35 ºC pentru anvelopele de vara. Franarea pe carosabil umed este reprezentata printr-o scara de la A la G, clasa A fiind cea mai buna performanta in acest sens.
Un vechicul dotat cu ABS si 4 anvelope de clasa A (la franare pe carosabil umed) va frana de la 80km/h pana la stop pe o distanta cu pana la 18 metri mai scurta decat acelasi vehicul dotat cu 4 anvelope de clasa G.
Nivelul de zgomot
Anvelopele constribuie la nivelul de zgomot produs de masina. Cu cat nivelul de zgomot este mai mic, cu atat impactul asupra mediului incojurator este mai mic si in conformitate cu normele legislative.
Pe etichete se afiseaza un difuzor cu 3 unde negre posibile pentru a reprezenta nivelurile de zgomot in decibeli.
- nivelul 1 insemna ca anvelopa produce un nivel de zgomot cu cel putin 3db mai scazut decat limita UE.
- nivelul 2 inseamna ca anvelopa produce un nivel de zgomot aflat intre limita europeana si pana la 3db sub aceasta limita.
- nivelul 3 inseamna ca anvelopa depaseste nivelul de zgomot admis in U.E.