Swipe to the left

5 mașini perfecte pentru familii cu copii

Autor: AUTO SOFT 21 ianuarie 2020 4104 Vizualizari Niciun comentariu

Alegerea unei mașini pentru familii cu copii nu este o misiune ușoară. Deși segmentul este bine acoperit de producătorii importanți, găsirea echilibrului între spațiul oferit, confortul la drum lung și performanțele pe șosea este greu de realizat. Cu bugetul potrivit însă, se poate alege compromisul care să mulțumească și șoferul, dar și copiii de pe bancheta din spate.

Monovolumele din zilele noastre nu mai sunt mașinile la care designul a fost sacrificat pentru un spațiu interior generos și pot oferi suficiente motive să fie conduse zilnic pe drumul dintre casă și școală. Un SUV poate fi suficient de varsatil și pe serpentinele înzăpezite spre pârtia de ski, dar și în oraș, cu un cărucior și 2 ghiozdane. Sedanul potrivit oferă același confort și în drum spre birou, dar și la serbarea celor mici. Ofertele fiecărei clase sunt tentante, iar alegerile noastre încearcă să evidențieze modelele reprezentative, care pot aduce cele mai multe satisfacții unei familii cu copii.

Dacia Lodgy

Monovolumul produs de Renault la Mioveni oferă cu generozitate 7 locuri, într-o structură robustă, dar fără mari pretenții la nivel de look. Tocmai de aceea și prețul de bază este unul accesibil pentru o mașină nouă din această clasă – 14000 de euro. Câteva dotări suplimentare și o culoare cu personalitate pot face din modelul Dacia o alegere interesantă.

Peugeot 3008

Modelul constructorului francez obține plusuri la capitole importante – spațiu interior, design, preț, fiind o alegere buna pentru familiile cu copii. Fiind un SUV, are o gardă la sol care îi permite să abordeze cu ușurință borduri și troiene. Cu o gamă generoasă de motorizări și dotări, prețul de bază este de 22500 euro.

Honda CR-V

Un alt SUV interesant pentru familiile cu copii este Honda CR-V. Asemeni multor modele japoneze, acesta reușește să îmbine echilibrat funcționalitatea cu plăceea condusului, oferind binecunoscuta fiabilitate pe termen lung. Cu prețuri plecând de la 32500 de euro, Honda CR-V poate fi mașina cu care să-ți transporți în siguranță copii la școală și în vacanțe.

Ford Focus

O mașină compactă, dar care reușește să surprindă prin versatilitatea spațiului interior și confortul oferit, Ford Focus poate fi o alegere inspirată pentru călătoriile în familie. Numeroasele spații de depozitare pentru jucării și o ținută de drum sigură, te pot convinge să scoți de la 18000 de euro în sus din buzunar pentru o mașină utilă și fiabilă.

Skoda Superb

Deși poate părea o apariție inedită în acest segment, Skoda Superb a dovedit că are calități care o fac foarte apreciată de familiile cu copii. Deși este un sedan construit mai degrabă pentru business, spațiul foarte bine gândit, depășind multe modele ale unor mărci mai cunoscute, se poate adapta nevoilor unor copii. Cu un portbagaj foarte generos și un preț începând de la 25000 de euro, Superb oferă lux pentru cei mari, dar și pentru cei mici.

Dacă alegi unul dintre aceste modele, nu uita să dai o notă în plus personalității acestor mașini și să cauți în oferta de jante autoturisme un model care să scoată în evidență mașina pe care o conduci.

Adaugat in: Sfaturi auto