Swipe to the left

Anvelope de iarnă Michelin: Michelin Alpin 6

Autor: AUTO SOFT 6 ianuarie 2020 1909 Vizualizari Niciun comentariu

Cel mai mare producător european de anvelope, Michelin, inovează permanent, reușind să stabilească noi standarde de siguranță și manevrabilitate. Pentru că iarna aproape că s-a instalat în România, atenția șoferilor s-a mutat pe cauciucurile pentru sezonul rece.

Lansată în ultima parte a anului trecut, anvelopa Michelin Alpin 6 a introdus o serie de elemente noi, care îi asigură performanțe ridicate și o durată mare de exploatare.

Tehnologia Michelin Evogrip

Unul dintre elementele care stau la baza rezultatelor bune obținute în teste sau în exploatarea de zi cu zi a modelului Alpin 6 îl reprezintă folosirea tehnologiilor Michelin Evergrip de ultimă generație. Datorită profilului evolutiv al benzii de rulare, canelurile se lărgesc pe măsură ce anvelopa se uzează. Tiparul pneului se autoregenerează pe măsură ce este folosit, iar acest lucru se traduce într-o aderență ridicată în timp.

Banda de rulare a acestei anvelope de iarnă Michelin este construită din mai multe straturi. Stratul exterior este fabricat folosind ultima generație de compuși cu performanțe îmbunătățite pe timp de iarnă. Un al doilea strat are o formulă care amplifică tracțiunea și îmbunătățește aderența pe măsură ce anvelopa este exploatată.

În testele realizate de Autobild în acest an, noile anvelope Michelin Alpin 6 au obținut o distanță de 30.4 metri la oprirea pe un carosabil umed și 24.7 metri la oprirea pe zăpadă.

O altă noutate este că aceste anvelope Michelin nu au un indicator de uzură de 4 mm, însă promit o utilizare extinsă până la uzarea maximă a benzii de 1.6 mm. În schimb, introduc o nouă treaptă - indicator de uzură, marcat la 75%, 50% și 25% și care poate fi citit cu ușurință.

Oferta de anvelope Michelin este bogată, fiind un brand popular în România, mai ales că producătorul francez operează 3 fabrici la nivel local. Toate cauciucurile Michelin, indiferent că sunt de iarnă, de vară sau all season, oferă performanțe de top.
Adaugat in: Sfaturi auto