Swipe to the left

Ce influenteaza degradarea anvelopelor?

Autor: 13 noiembrie 2017 5352 Vizualizari Niciun comentariu

Anvelopele sunt singurul punct de contact pe care masina il are cu suprafata carosabila, de aceea este vital sa te asiguri constant ca ele ruleaza la o performanta maxima deoarece, de-a lungul timpului, factorii externi contribuie inevitabil la degradarea lor. Insa stiai ca doua anvelope produse in doi ani diferiti pot avea aceleasi performante?

Contrar opiniilor, varsta reala a anvelopelor sau nivelul de performanta nu pot fi determinate, daca ele nu sunt noi, neutilizate, dupa DOT. Dupa cum stii, DOT-ul unei anvelope se refera la anul si luna de fabricare. Pe scurt, doua anvelope produse in ani diferiti pot avea aceleasi performante.

DOT-ul nu determina varsta reala a anvelopei tale

Desi anvelopa pare un obiect simplu la exterior, ea este complexa la interior, iar modul in care este proiectata si manufacturata este responsabil pentru siguranta ta zilnica. Insa cand incep ele sa imbatraneasca, de fapt? Din cauza oxigenului aflat sunt presiune in interior, procesul de imbatranire al anvelopei incepe din momentul in care este montata pe janta. Un an de depozitare este egal cu 3 saptamani de utilizare. Din momentul montajului, anvelopele imbatranesc chiar si atunci cand stationati.

Factori externi

De asemenea, factorii externi care contribuie la degradare pot fi:

  • Conditiile de mediu
  • Expunerea la lumina soarelui
  • Clima specifica zonei in care te afli
  • Conditiile de utilizare
  • Presiunea scazuta
  • Depozitarea incorecta

Pentru o performanta de durata trebuie sa faci o evaluare a REPLACED-HREF-2oricand ajungi intr-un service autorizat sau cel putin o data la 5 ani de la data de fabricare. Protejeaza anvelopa de socuri, verifica lunar presiunea si nu supraincarca vehiculul niciodata. Astfel, durata de viata a anvelopelor tale se va mari considerabil si, indiferent de stilul de sofat, vei avea mereu parte de o calatorie in siguranta, fara griji!

Adaugat in: Sfaturi auto