Swipe to the left

Ce mașini s-au lansat la North American International Auto Show (NAIAS) anul acesta?

Autor: 24 ianuarie 2019 3985 Vizualizari Niciun comentariu

Deși este iarnă și totul pare înghețat, nu același lucru se întâmplă și cu orașul Detroit, SUA, care este extrem de animat și vizitat în această perioadă datorită găzduirii târgului internațional auto NAIAS, unul din cele mai importante și așteptate expoziții auto ale anului. Potrivit expozanților, peste 5000 de ziariști și persoane media participă anul acesta la târg, succesul evenimentului fiind vehiculat pe rețelele de socializare, și nu numai, încă de la deschiderea show-ului. În fiecare an, în luna ianuarie, cei mai îndrăgiți producători de mașini își lansează cu mare fast cele mai noi producții și concepte, însă de anul viitor, în 2020, târgul se va ține în iunie.


Deși în ultimii ani, producători de renume ca Audi, Mercedes și BMW nu și-au mai făcut apariția la acest show, cei care au decis totuși să rămână fideli târgului, au venit anul acesta cu câteva achizitii “hot” de mult așteptate.“Reginele” show-ului au fost mult doritele Toyota Supra sports coupe, Cadillac XT6 luxury 3-raw crossover și Kia Telluride SUV. Multe dintre modelele nou lansate nu își vor face apariția spre vânzare decât abia anul viitor, în 2020, astfel că împătimiții brandurilor expuse au suficient timp pentru a plănui o nouă achiziție. Dacă sunteți prin preajmă, expoziția se ține pentru publicul larg de pe 14 până pe 27 ianuarie.


Hai să explorăm împreună noutățile de anul acesta:

2020 FORD EXPLORER

Ford, unul dintre cele mai populare branduri atât în Statele Unite, cât și în Europa, și-a făcut simțită prezența cu un nou model, Ford Explorer. Mașina abia lansată își propune să fie cea mai puternică din gamă sa de până acum, având un motor turbo de 3 l și 300 cai putere . Echipată corespunzător, producătorii susțin că poate tracta până la 2.650 kg.


Modelul reproiectat este conceput pe o platformă cu totul nouă, cu tracțiune spate sau tracțiune integrală. Toate mașinile Ford Explorer vor veni echipate standard cu Ford Co-Pilot-360, un soft de asistență avansată pentru șofer și tehnologie de siguranță. Aici vorbim despre frânare automată de urgență, alertă la trafic transversal din spate și asistență pentru menținerea benzii de rulare. Camera video din spate este echipată cu un sistem de curățare, astfel încât veți avea întotdeauna o viziune clară atunci când dați cu spatele.


Fiind disponibil spre vânzare începând cu 2020, Ford Explorer va fi echipată cu un ecran tactil de 10,1 inci orientat vertical care arată și acționează ca un iPad. Aplicațiile Apple CarPlay, Android Auto și Waze sunt suportate de sistemul SYNC 3 inclus în toate modelele Explorer.

Noul Explorer este programat să ajungă la dealeri în această vară.

TOYOTA SUPRA 2020

După o absență de 21 de ani, Toyota Supra revine în SUA. Mașina este dotată cu două locuri coupe sportive și va fi propulsată de un motor cu șase cilindri, cu o putere de 335 CP, roțile din spate fiind conduse printr-o transmisie cu opt trepte. Toyota Supra are o platformă de BMW Z4, fiind construită împreună cu acesta în Austria. Se pare că va fi extrem de rapidă deoarece producătorii promit că va atinge 100 km în 4,1 secunde.


Motorul este produs tot de BMW, însă s-a încercat ca modelele să fie cât mai diferite între ele. Toyota vine echipată cu sistem de climatizare cu doua zone, tapițerie Alcantara si un ecran de 6,5 inci. Printre elementele de siguranță standard se numără avertizarea în caz de coliziune în față, frânare automata de urgență și asistență pentru menținerea benzii de rulare.

Toyota Supra 2020 este așteptată în reprezentanțe în vara anului 2019, cu prețuri începând de la 49.990 USD.

2020 Volkswagen Passat

Noul sedan este îmbunătățit cu lucruri mici, dar care fac vizibil diferența! Prezintă un exterior mai modern ca până acum, de tip coupe și o tehnică suplimentară de siguranță, fiecare model fiind echipat cu frânare de urgență și detectare a pietonilor.


Sub capotă, modelul Passat 2020 continuă cu motor turbo de 2,0 litri și 174 de cai putere. Spre deosebire de rivalii din segment care au ajuns la un număr mai mare de viteze sau transmisii variabile în mod continuu, noul Passat va folosi o manetă automată cu șase trepte ca și până acum.

Kia Telluride 2020


Noul Suv de la Kia vine echipat cu 8 locuri, cu motor V6 de 3,8 litri și 291 cai putere, fiind disponibil fie cu tracțiune spate, fie cu tracțiune integrală dispunând de numeroase sisteme și butoane avansate pentru siguranța călătorilor. Ecranul tactil de 10,5 inci împreună cu sistemele de siguranță ajută la gestionarea vitezei, frânării și a direcției în mai multe condiții.


Ceea ce este nou și surprinzător este sistemul unic al mașinii care informează conducătorii auto atunci când uită un animal de companie sau chiar copilul pe bancheta din spate. Avertizările includ alerte pe tabloul de bord, sunete de alarmă ale vehiculului și trimiterea unui mesaj text șoferului pe telefon.


Suv-ul va fi produs în West Point, Georgia, și va intra la vânzare mai târziu în 2019.

2020 Ford Mustang Shelby GT500



Un model legendar în rândul automobilelor Ford Motors, Mustang Shelby este unul dintre cele mai iubite mașini sport în rândul pasionaților de cai putere și adrenalină.

Compania estimează că GT500 ajunge la 100km/h în 3 secunde, fiind echipat cu anvelope personalizate Michelin, o transmisie cu șapte trepte cu ambreiaj dublu și cu schimbări de viteză rapide. Motorul V8 de 5 l va fi construit manual, iar puterea sa va fi trimisă pe roțile din spate printr-un arbore de antrenare din fibră de carbon.

Lexus LC Convertible Concept



Unele mașini vor rămâne doar la nivel de concept, modelele fiind destul de futuriste, însă conceptul Lexus LC Convertible, pe de altă parte, arată că ar putea ajunge pe autostradă mâine dacă Lexus ar da undă verde producției. Dispune de un interior luxos, amenajat cu piele albă accentuat de cusături subțiri galbene.


Ar fi o mare bucurie pentru fanii brandului ca mașina să apară cât de curând în saloanele auto pentru vânzare, însă până atunci se pot mulțumi cu fratele mai mic LC500.


Fiind unul dintre cele mai reprezentative evenimente din industria auto, NAIAS 2019 a fost presărat cu numeroase lansări menite să atragă opiniile pasionaților auto de pretutindeni. Producătorii au prezentat noi opțiuni ale mobilității viitorului prin mașini ca Subaru WRX STI S209, Nissan Leaf e+, Dodge Ram 2500/3500, Cadillac XT6, Nissan Ims Concept, Infinity QX Inspiration Concept.

Iar noutățile au fost mai spectaculoase ca niciodată!

Adaugat in: Stiri