Swipe to the left

Cele mai bune anvelope all-season - ghidul tău

Autor: AUTO SOFT 15 aprilie 2020 6016 Vizualizari Niciun comentariu

Anotimpurile se schimbă, la fel și condițiile de drum, însă anvelopele tale nu trebuie să fie schimbate neapărat. Cauciucurile pe care le alegi vor face diferența între performanțele necondiționate de orice tip de condiții meteorologice și cele care sunt slab-performante.

Cât de fiabile sunt ale tale? Îți vor menține vehiculul în mișcare în toate anotimpurile? Fie ploaie, soare sau noroi, roțile ideale îți vor menține mașina în mișcare.

Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune anvelope all-season, citește ghidul complet de mai jos și alfă tot ceea ce trebuie să știi despre ele.

Cuprins

1. Caracteristicile celor mai bune cauciucuri all-season

1.1. Design

1.2. Capacitate de susținere a greutății

1.3. Uniform Tire Quality Grade (UTQG)

1.4. Economia combustibilului

1.5. Durata de viață

2. Top 5 cele mai bune anvelope all-season

#

1. Caracteristicile celor mai bune cauciucuri all-season

Pentru un astfel de produs crucial pentru mașina ta, trebuie să știi exact caracteristicile pe care trebuie să le ai în vedere. Aceasta înseamnă că nu îl poți alege pe primul pe care îl vezi. Trebuie făcute cercetări considerabile, care, de multe ori, pot fi copleșitoare. Ca să ai mai puțin de lucru, acest ghid ți-a pregătit toți acești factori pe care trebuie să îi urmărești atunci când cauți cele mai bune anvelope all-season.

#

1.1. Design

Majoritatea anvelopelor all-season au un aspect premium, care este atractiv. Cu toate acestea, ele reprezintă mai mult decât arată exteriorul, cum ar fi performanța de care dau dovadă. Prin desig, nu ar trebui să facă compromisuri asupra capacității anvelopelor de a rula pe diferite suprafețe de drum.

În mai multe cazuri, deși designurile sunt elegante și atractive, vin cu dezavantaje. Defecțiunile sunt, în general, legate de un rulaj mai greoi, o durată de viață mai scurtă și este necesară o investiție mai mare. Deci, ce este mai important pentru tine? Estetica sau performanța?

#

1.2. Capacitate de susținere a greutății

Știai că o mașină standard poate cântări până la 2 tone? Acest lucru înseamnă că cele patru anvelope ce susțin pasagerii și inclusiv bagajul ar trebui să poată face față acestei capacități.

În mod ideal, cauciucurile trebuie să susțină greutatea potrivită și să completeze factorii menționați mai sus pentru o performanță eficientă.

#

1.3. Uniform Tire Quality Grade (UTQG)

Cât de sigure sunt anvelopele? Dacă acest factor este nou pentru tine, trebuie neapărat să îl incluzi, deoarece acesta va face diferența între o componentă sigură sau nu. Acest standard se referă, însă, la totalitatea caracteristicilor cauciucurilor.

Verifică toate atributele de care ai nevoie într-o anvelopă fiabilă, precum uzura benzii de rulare, tracțiunea și rezistența la temperaturi.

#

1.4. Economia combustibilului

Știai că anvelopele pe care le alegi vor influența consumul de combustibil? Asigură-te că investești în unele economice din acest punct de vedere. Cele grele vor avea un impact negativ asupra folosirii carburantului mașinii.

#

1.5. Durata de viață

Orice proprietar de vehicul ar trebui să știe că alegerea anvelopelor este influențată de durata lor de viață. De ce? Kilometrajul este garantat pentru o anvelopă specifică. Drept urmare, este un excelent indiciu al rezistenței și duratei de folosire a cauciucului. Cu cât acest indicator este mai mare, cu atât mai bine.

#

2. Top 5 cele mai bune anvelope all-season

Alegerea unor anvelope bune nu este ușoară, mai ales existând atât de multe variante pe piață. Trebuie să ții cont de specificațiile fiecărui model și să faci o comparație între ele, astfel încât să te decizi asupra variantei cele mai bune pentru tine. Pentru a te ajuta, poți să te uiți peste topul de mai jos.

1. Anvelope Taurus 185/65R14 86H

Detalii aici-> REPLACED-HREF-10

Te întrebi de ce este în topul listei de recomandări? Oferă o combinație perfectă de calitate superioară, design și valoare.


LĂȚIME (MM) - 185

ÎNALTIME - 65

DIAMETRU (INCH) - 14

INDICE VITEZĂ - H (210 km/h)

INDICE SARCINĂ - 86 (530 kg/anvelopa)

ANOTIMP - All Season

ECONOMIE DE CARBURANT - E

FRÂNARE PE SUPRAFEȚE UMEDE - C


Această anvelopă are un model simetric cu 4 nervuri, ideal pentru a asigura o călătorie și o stabilitate superioară. În plus, prezintă un design avansat al compusului de rulare care îmbunătățește performanța. Este capabilă să reziste vremii ploioase și suprafețelor umede ale drumului.

Canalul circumferențial și canelurile laterale extinse sunt proiectate pentru a asigura evacuarea superioară a apei.

Ele funcționează bine în condiții uscate și umede. Cu toate acestea, anvelopele au tendința de a se bloca dacă frânezi rapid, mai ales în condiții ploioase. Dar, în ciuda acestui fapt, sunt ușor de controlat.

Când conduci în condiții uscate, te poți aștepta la o frânare excepțională - fără blocare, chiar și după instalarea de noi frâne. Din acest motiv, sunt mai potrivite pentru șoferii care sunt mai preocupați de prinderea în viraje și de frânarea eficientă, decât de durata de rulare.

Sunt ideale pentru mașini mai ușoare, în special pentru modelele anilor 1990, precum și pentru utilizarea roților din față. De asemenea, îți va plăcea că pot trece prin ploaie sau pe asfaltul încins fără probleme.

Cu toate acestea, trebuie să fii precaut la viteze mari, deoarece acestea pot începe să tremure violent.

Pro-uri

  • Rulaj neted
  • Zgomot redus
  • Frânare excepțională

Contra

  • Nu sunt ideale pentru drumurile înghețate

2. Anvelope All Season 195/55R15 85H HANKOOK Kinergy 4s H740

Detalii aici->REPLACED-HREF-11

Acest model este dotat cu numeroase avantaje, care includ o mai bună manipulare și controlul zgomotului. De asemenea, acest produs este o opțiune ideală pentru mediul înconjurător, asigurând și un kilometraj mare.


LĂȚIME (MM) - 195

ÎNALTIME - 55

DIAMETRU (INCH) - 15

MODEL - KINERGY 4S H740

INDICE VITEZĂ - H (210 km/h)

INDICE SARCINĂ - 85 (515 kg/anvelopa)

ANOTIMP - All Season

ECONOMIE DE CARBURANT - E

FRÂNARE PE SUPRAFEȚE UMEDE - C

NIVEL DE ZGOMOT - 72


Acestea au fost dezvoltate folosind celebra tehnologie Hankook, care garantează o durabilitate sporită. Drept urmare, acestea vor dura foarte mult timp. De asemenea, datorită acestei tehnologii, sunt ușoare, lucru ce maximizează economia de combustibil.

Dispune de un bloc central pentru o mai bună manevrabilitate și stabilitate în timpul schimbării direcțiilor. O altă caracteristică utilă este tehnologia de proiectare, care reduce zgomotul anvelopelor. Drept urmare, te vei bucura de o plimbare mai liniștită.

Acest model garantează o performanță excelentă la frânare și funcționează bine în majoritatea condițiilor meteorologice, inclusiv ploaie și zăpadă. De asemenea, investiția nu este mare, lucru avantajos care face ca acest model să fie o opțiune ideală pentru un varianta all-season.

În comparație cu celelalte anvelope, cauciucul este puțin subțire. Cu toate acestea, nu compromite performanța. De asemenea, vei putea să economisești consumul de combustibil, ceea ce este un plus.

Pro-uri

  • Economisește combustibil
  • Categorie ușoară

3. Anvelope All Season 255/70R16 111T COOPER Discoverer At3 4s

Detalii aici->REPLACED-HREF-12

Este o anvelopă destinată consumatorului conștient de buget, ce caută un model care să ofere performanțe de lux.


LĂȚIME (MM) - 255

ÎNALTIME - 70

DIAMETRU (INCH) - 16

MODEL - DISCOVERER AT3 4S

INDICE VITEZĂ - T (190km/h)

INDICE SARCINĂ - 111 (1090kg/anvelopa)

ANOTIMP - All Season

ECONOMIE DE CARBURANT - E

FRÂNARE PE SUPRAFEȚE UMEDE - C

NIVEL DE ZGOMOT - 72


Îți va menține vehiculul în mișcare în toate cele patru anotimpuri ale anului. Modelul compusului de rulaj permite o manipulare și tracțiune excelentă. Schema este proiectată de un computer și oferă o tracțiune lină la viteze de autostradă.

În afară de o senzație confortabilă, te vei bucura de o tracțiune excelentă alegând acest model. Dispune de patru canale circumferențiale largi, care asigură un rulaj perfect pe orice tip de drum. Drept urmare, vehiculul va naviga ușor pe acele suprafețe complicate ale drumului umed și alunecos. Mersul pe aceste roți permite manipularea ușoară a vehiculului tău. Acest lucru înseamnă că este puțin posibil să pierzi controlul mașinii.

Dacă mergi câțiva kilometri pe an, acestea vor avea o durată medie de viață de aproximativ cinci ani. În afară de aspectul excelent, acestea vor funcționa bine atât în zăpadă, cât și în ploaie. În plus, le poți folosi pe orice model de mașină, inclusiv Camris și Honda.

Pro-uri

  • Plimbare liniștită
  • Tracțiune ideală

4. Anvelope All Season 235/55R19 105V PIRELLI Scorpion Verde Xl

Detalii aici -> REPLACED-HREF-13

Structurile benzii de rulare conferă o tracțiune ideală pentru vehiculele SUV și Crossover, fiind o anvelopă de tip premium, pe care te poți baza pentru siguranță și confort.


LĂȚIME (MM) - 235

ÎNALTIME - 55

DIAMETRU (INCH) - 19

MODEL - SCORPION VERDE ALL-SEASON XL

INDICE VITEZA - V (240 km/h)

INDICE SARCINA - 105 (925 kg/anvelopa)

ANOTIMP - All Season

ECONOMIE DE CARBURANT - C

FRÂNARE PE SUPRAFEȚE UMEDE - C

NIVEL DE ZGOMOT - 71

EFICIENTA CLASA - C1


Scorpion Verde All Season prezintă un compus de rulare actualizat prin modelul asimetric eficient și familiar al predecesorului său. O amprentă mai mare a fost ajustată cu noul compus, pentru a asigura o frânare îmbunătățită pe umed și manipulare eficientă și stabilă, fără a sacrifica performanța în alte zone. Patru canale circumferențiale largi îndepărtează apa de sub amprenta anvelopei pentru a rezista la hidroplanare și sporirea tracțiunii umede, în timp ce șuvițele longitudinale promovează stabilitatea laterală, iar cele laterale, de înaltă densitate, îmbunătățesc tracțiunea pe suprafața umedă.

Construcția internă a modelului Scorpion Verde All Season folosește o carcasă din poliester cu două straturi, pentru a îmbina capacitatea de manevrare și calitatea de lux.

Pro-uri

  • Comportament performant
  • Siguranță pe carosabil umed

Contra

  • Cost ridicat

5. Anvelope All Season 225/50R17 98V GOODYEAR Vector 4 Season Ao Xl

Detalii aici->REPLACED-HREF-14

Este un model ce se regăsește printre anvelopele preferate, fiind fiabil pentru orice tip de vreme și orice tip de drum.


LĂȚIME (MM) - 225

ÎNĂLȚIME - 50

DIAMETRU (INCH) - 17

MODEL - VECTOR 4 SEASON AO XL

INDICE VITEZĂ - V (240 km/h)

INDICE SARCINĂ - 98 (750 kg/anvelopa)

ANOTIMP - All Season

ECONOMIE DE CARBURANT - B

FRÂNARE PE SUPRAFEȚE UMEDE - C

NIVEL DE ZGOMOT - 69


Bucură-te de performanțe pe tot parcursul anului cu o anvelopă care face față diferitelor tipuri de vreme. Tehnologia reactivă la vreme de la Goodyear ajută Vectorul 4Seasons să se adapteze la schimbările sezoniere. Designul SmartTRED unic prezintă zone de rulare specifice, care se adaptează condițiilor rutiere.

Manipulare bună pe umed și uscat. Proiectat pentru o conducere de înaltă performanță, UltraGrip Performance 2 menține o rigiditate optimă. Linia centrală asigură un contact continuu cu suprafața solului, ceea ce duce la o direcție mai precisă în condiții de drum arid, uscat.

Este prietenos cu mediul. Mergi mai mult cu mai puțin combustibil cu o anvelopă care economisește. Vector 4Seasons vă oferă, de asemenea, mai mulți kilometri parcurși, datorită compusului său de toate condițiile meteorologice și a unui contur mai plat, care răspândește uniform presiunea.

Tracțiune pentru toate condițiile de drum. Păstrează aderența cu un cauciuc all season, care rezistă la temperaturi de vară și de iarnă. Vector 4Seasons oferă o tracțiune mai bună pe gheață și zăpadă decât orice alte modele Goodyear.

Anvelopa este certificată cu simbolul fulgului de zăpadă, ceea ce înseamnă că respectă standardele oficiale ale variantelor de iarnă dedicate.

Asigură un control mai bun pe drumurile umede și uscate. Păstrează controlul sub ploaie sau zăpadă. Vector 4Seasons oferă o rezistență mai bună la acvaplanare pe drumurile umede și cu distanțe de frânare mai scurte pe gheață. Manevrabilitatea este foarte bună, cu benzi de rulare rigide care oferă o stabilitate suplimentară la direcție și viraje.

Pro-uri

  • Cost avantajos
  • Foarte receptiv

Contra

  • Zgomotos, dar sub limita europeană

Acestea fiind spuse, iată un ghid complet a celor mai bune anvelope all-season, care te va ajuta să iei decizia ideală atunci când cauți cauciucuri pentru vehiculul tău. Topul menționat mai sus conține alegerile cele mai bune pe care le poți face, așa că le poți considera pe toate ca fiind pe locul 1.

Ține cont de siguranță atunci când faci o alegere și investește în modele de calitate, chiar dacă, uneori, bugetul este la limită. Este mai bine să previi decât să îți pară rău mai târziu!


Sursă: pinterest.com

Adaugat in: Sfaturi auto