Swipe to the left

Cine va primi titlul de mașina anului 2020? Află de aici!

Autor: AUTO SOFT 3 februarie 2020 1912 Vizualizari Niciun comentariu

Competiția pentru titlul de ”Mașina Anului 2020” în Europa se află în plină desfășurare și, la fel ca în cinematografie, lumea din industria auto așteaptă cu nerăbdare începutul lunii martie pentru a afla care este câștigătorul acestui an.

Din lista de 30 de modele care au intrat pe lista de nominalizări, un juriu format din 60 de specialiști auto a ales cele 7 finaliste.

- BMW Seria 1

- Ford Puma

- Peugeot 208

- Porsche Taycan

- Renault Clio

- Tesla Model 3

- Toyota Corolla

Greu de crezut în anii precedenți, dar foarte plauzibil în 2020, mașinile electrice sunt tot mai prezente în topurile de vânzări și pe șoselele Europei. Prezența modelului produs de Elon Musk în SUA, Tesla Model 3, în lista celor 7 finaliste nu este întâmplătoare. Cu peste 65000 de unități vândute în Europa doar în primele 9 luni ale anului trecut, mașina electrică concepută de Musk este lider detașat în acest segment și continuă să lanseze trenduri pe care le urmează producători cu o istorie mult mai lungă și mai bogată în domeniul auto. Porsche Taycan (prezent și el în topul finalistelor pentru 2020), Renault Zoe, Audi e-Tron, Kia e-Soul și Mercedes EQC sunt modele exclusiv electrice, care s-au înscris în această competiție.

Modelul hibrid Ford Puma, produs la Craiova, este prezent și el pe lista finalistelor pentru acest an, în timp de Peugeot 208 a fost desemnată deja Mașina Anului 2020 în România.

Votul final se va acorda de juriu în februarie, urmând ca modelul câștigător să fie anunțat pe 2 martie, la Salonul Auto de la Geneva. Te vom anunța la acel moment care este rezultatul votului. Anul trecut, mult râvnitul titlu european a fost cucerit de Jaguar I-Peace.

Adaugat in: Stiri