Swipe to the left

Cum se face corect încărcarea cu freon?

Autor: AUTO SOFT 3 februarie 2020 4046 Vizualizari Niciun comentariu

Instalația de climatizare a mașinii tale are nevoie de atenție indiferent de anotimp, pentru o funcționare corespunzătoare.

Dacă ai constatat că instalația de aer condiționat nu mai răcește la fel de eficient sau simți un miros neplăcut după fiecare pornire a instalației, este cazul să faci o încărcare cu freon. De asemenea, înainte de debutul verii și al iernii, este recomandat să verifici și să pregătești instalația de aer condiționat.

Atunci când în instalația de climatizare ai un nivel optim de freon, sistemul va funcționa în condiții optime și la capacitate maximă. Vizitele regulate la un service specializat te va ajuta să depistezi la timp eventuale scurgeri sau pierderi de presiune ale agentului de răcire. Cu această ocazie vei scăpa și de mirorurile neplăcute din habitaclu și vei respira un aer mai curat.

Etapele încărcării cu freon

Într-o primă etapă, se face verificarea instalației. Aparatele speciale extrag freonul și uleiul existente în instalația de aer condiționat, curață întreg sistemul, iar apoi videază circuitul pentru a se constata etansitatea sistemului și pentru a depista dacă exista pierderi de freon. Pentru această etapă se foosește o substanță de contrast, care va evidenția eventualele scurgeri.

Dacă totul este în regulă, în a doua dintre etapele încărcării cu freon, aparatul va umple instalația de aer condiționat cu cantitatea de freon recomandată de producătorul mașinii, și va adăuga cantitatea necesară de ulei. La final se va verifica presiunea din instalație.

Odată cu operațiunea de încărcare cu freon, este recomandată și igienizarea sistemului de aer condiționat cu ozon. Acesta este un puternic antibacterian folosit pentru a igieniza interiorul vehiculului, fiind de 3000 de ori mai puternic decât clorul, astfel încât acționează mult mai eficient împotriva bacteriilor, lăsând zona complet curată și sterilizată.

De fiecare data când vrei să faci o încărcare cu freon, este bine să apelezi la service-urile autorizate, care au aparatură modernă și performantă de verificare și înlocuire a freonului și care folosesc exact tipul și cantitatea recomandată de agent de răcire pentru modelul de mașină pe care o conduci.

Adaugat in: Sfaturi auto