Swipe to the left

Impactul anvelopelor asupra consumului

Autor: AUTO SOFT 19 martie 2020 6075 Vizualizari Niciun comentariu

Consumul mașinii pe care o conduci te preocupă la fiecare drum și vrei să afli care sunt cauzele care îl influențează? Află ce rol au anvelopele pe care le folosești asupra fiecărui procent de consum de carburant pe care îl afișează calculatorul de bord.

Pentru că face legătura între mașină și șosea, trenul de rulare suportă o forță de frecare, care influențează implicit consumul. Cu cât forța de frecare este mai mare, cu atât rezistența la înaintare a autovehiculului este mai mare și necesită o putere sporită dezvoltată de motor pentru a rula cu o anumită viteză. Compoziția anvelopelor și profilul de pe trenul de rulare (simetric, asimetric, direcțional), le împarte în 6 clase de eficiență energetică – A, B, C, E, F și G.

Dacă o anvelopă de clasa A promite cel mai eficient mod de rulare a mașinii, prin comparație, una din clasa G va crește consumul cu 0,6 litri de combustibil la fiecare 100 de km. Avand în vedere că tipul anvelopelor montate pe mașină influențează cu 18 până la 25% consumul, este important să alegi cu grijă cauciucurile pentru vara asta!

Alegerile făcute au un efect important și asupra mediului, având în vedere că folosind anvelopele din categoria A vei reduce si emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 10-12 grame/km.

Pentru a avea un impact cât mai mic asupra consumului de carburant, ideal este să alegi anvelope din clasa A de eficiență energetică. Prețul acestora nu este mic, dar investiția inițială poate fi recuperată în timp, datorită economiei de combustibil și a unei durate de exploatare mai îndelungate. La fel de important este ca presiunea în pneuri să fie cea optimă fiecărui model de mașină, pentru a-și păstra eficiența. Dacă nu ai o mașină care are senzori de presiune în pneuri, este bine să verifici personal înainte de fiecare drum ca anvelopele să fie umflate corespunzător.

Pentru următorul set de cauciucuri documentează-te atent și alege din numeroasele tipuri de anvelope existente pe piață cele mai potrivite și economice anvelope de autoturisme pe care le poți achiziționa, iar impactul pozitiv al acestora asupra consumului de carburant se va vedea cu siguranță.

Adaugat in: Sfaturi auto