Swipe to the left

Top 10 cele mai rezistente mașini de-a lungul timpului

Autor: AUTO SOFT 19 martie 2019 16694 Vizualizari 1 comment

În cazul în care v-ați întrebat care sunt mașinile care au rezistat vreme de mulți ani de zile în topul celor mai rezistente autoturisme, ne-am gândit să întocmim un Top 10 al mașinilor care se încadrează în această categorie.

Pentru a consulta o echipă de specialiști, gata să vă ofere servicii de reparație și de mentenantă pentru mașina dumneavoastră, atunci trebuie să consultați website-ul Auto Soft.

Bineînțeles că durabilitatea mașinii va depinde de modul în care este îngrijită, de regularitatea cu care vă prezentați la controalele obligatorii la service, precum și de stilul în care cel care se află la volan conduce.

Mercedes Cobra

Mercedes, una dintre cele mai respectate mărci de mașini din lume, se remarcă cu un model rezistent și fiabil, despre care mulți spun că este cea mai bună dintre toate de acest gen. Mecanica sa simplă și rezistența, cu un motor la fel de bun determină ca mașina să reziste și 2 milioane de kilometri.

Audi A8

Nu ne referim la ultimele modele de Audi A8, ci chiar la primul model. Având o caroserie de aluminiu și fiind dotat cu piese montate manual, motorul acestuia se remarcă clar față de cel al altor mașini.

Toyota Hilux

Una dintre cele mai rezistente mașini este Toyota Hilux. Probabil că acest model vă este cunoscut pentru aparițiile forțelor de gherilă din filmele de acțiune. Pe lângă faptul că sunt rezistente la condiții de drum dificile, sunt unele dintre cele mai fiabile mașini. Producătorul acestora este japonez, iar munca și calitatea pieselor destinate construirii acestui autoturism îl fac să fie atât de rezistent.

Jeep Grand Cherokee

Pentru că americanii nu se puteau lăsa mai prejos în ceea ce privește fabricare unei mașini care să se încadreze în top 10 al celor mai rezistente autoturisme, trebuie să reamintim generația ZJ.

Pentru a vă face o idee referitoare la cât de fiabilă este această mașină, motorizarea este simplă, însă foarte performantă, iar punțile mașinii sunt rigide, astfel încât să poată face față unor condiții extreme de drum.

Citroen 2CV

În cazul în care vă întrebați dacă există și mașini mici rezistente, răspunsul este da. Ne referim la modelul Citroen 2CV. Pentru că designul acestora este special adaptat să reziste pietrelor și noroaielor de pe drumuri, sunt unele dintre cele mai fiabile și rezistente autoturisme. Astfel, dacă aveați o astfel de mașină și vă aflați pe un drum de țară, nu trebuia să vă faceți griji că nu vă aflați în mașina potrivită.

Mercedes-Benz, G-Class

G-Class este unul dintre cele mai iubite modele fabricate de Mercedes-Benz. SUV-ul G-Class este un model foarte rezistent, fiind conceput cu ideea de a împrumuta mecanica de tanc.

BMW

Un alt model fiabil și rezistent vine, de această dată, din partea BMW. Este vorba despre modelele E38 din Seria 7 și E39 din Seria 5. Nu doar că mașina se remarcă prin rezistența sa, însă a adus și elemente de inovație, precum sistemul nou de navigație și farurile cu xenon.

Ceea ce contribuie în mod substanțial la caracterul său durabil este asamblarea manuală și testarea multiplă a pieselor mașinii.

Toyota Land Cruiser

Una dintre mașinile rezistente care merită să fie menționate în acest top, este Land Cruiser de la Toyota. Mecanica desăvârșită, electronica foarte bună și performanțele off-road fantastice, au transformat această mașină într-unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri din lume.

Honda

Una dintre cele mai fiabile autoturisme sunt cele fabricate de Honda, cel puțin cele realizate până în anul 2000. Datorită rezistenței lor, au fost deseori folosite în secvențele filmelor de acțiune.

Mercedes W140

Pentru că Topul a început cu un model Mercedes, ne-am gândit să îl încheiem cu un alt reprezentant de succes al aceleiași mărci. Mercedes W140 este una dintre cele mai spațioase și confortabile limuzine. Asamblarea manuală, dimensiunile pieselor și modul în care a fost gândită structura acesteia, a făcut ca modelul să fie unul dintre cele mai fiabile și rezistente autoturisme.

Adaugat in: Sfaturi auto
mirea doru 11 mai 2021 at 03:15
renault 16 tx pe care loc se claseaza , fiind singurul automobil in care te urcai obosit la volan si coborai odihnit chiar dupa un parcurs de 3-400 km intr-o zi