Swipe to the left

Top 5 producători de anvelope. Mărci de top

Autor: AUTO SOFT 19 septembrie 2019 16040 Vizualizari Niciun comentariu

Producătorii de anvelope auto duc o luptă aprigă pentru segmente de piață, aruncând în luptă inovații revoluționare, scoțând pe piață branduri care să acopere și segmentul premium, dar și cerințele din zona Economy și Budget sau programe de fidelizare.

Căutarea unei anvelope este, în acest moment o sarcină solicitantă pentru cineva care nu are deja un brand căruia îi este loial. Caracteristicile esențiale ale unei anvelope de vară sau ale uneia de iarnă înregistrează diferențe destul de mici în cadrul unui segment și, pentru mulți, doar prețul și notorietatea brandului ajung să fie criterii eliminatorii pentru alegerea făcută.

Producătorii alocă anual miliarde de euro la nivel mondial pentru creșterea notorietății brandurilor pe care le dețin, lucru care face foarte dificilă realizarea unui clasament relevant al acestora. Ordinea diferă în funcție de criteriile luate în calcul, fiecare având puncte forte.

Tocmai de aceea, definirea unei ordini a producătorilor de anvelope de calitate are mai multă relevanță dacă îi împarte în clase calitative. Fiecare clasă este definită de un set de atribute, care se referă la cota de piață, calitatea produsului finit, gradul de inovație, prețul de comercializare și experiența la nivel global.

Clasamentul producătorilor mondiali de anvelope

Cel mai important segment este cel al clasei premium, unde intră producătorii cei mai cunoscuți: Michelin, Pirelli, Goodyear, Dunlop și Continental. La acest top 5 producători anvelope se poate adăuga și brandul nipon Bridgestone, care nu este atât de popular în Europa. Notorietatea acestora este de necontestat, toți fiind implicați și în diverse competiții motor sport, unde testează cele mai importante inovații. Tehnologiile avangardiste sunt apoi adaptate și pentru producerea anvelopelor de serie, care devin mai sigure, mai performante și mai prietenoase cu mediul, aceasta din urmă fiind o temă la zi pentru industria auto. Folosirea celor mai noi tehnologii vine cu un preț, care se reflectă și în costul final al anvelopelor produse sub unul dintre brandurile premium.

Pentru cei care nu își permit anvelope din segmentul premium, piața pune la dispoziție zeci de alte branduri, care se impart, la rândul lor, în clase definite de anumite criterii de calitate. În România sunt populare mărci precum Fulda, Hankook, Nokian, Debica, Kormoran, Matador, Tigar, Barum, Taurus, Federal, Yokohama, Falken, Cooper sau Nexen, fiecare având caracteristici care le plasează mai aproape sau mai departe de topul producătorilor premium.

Unii dintre producătorii de mărci de anvelope au fabrici și în România, iar asta contribuie la popularitatea acestora în rândul cumpărătorilor autohtoni. Este cazul Michelin, Continental și Pirelli.

Adaugat in: Sfaturi auto