Swipe to the left

Top mărci de anvelope pentru iarnă 2019 - 2020

Autor: AUTO SOFT 13 decembrie 2019 8403 Vizualizari Niciun comentariu

Diminețile sunt tot mai reci și iarna veritabilă tot mai aproape. Dacă nu ai încă o opțiune pentru anvelope de iarnă, te ajutăm cu câteva idei, care să-ți facă alegerea mai ușoară.

Găsirea celor mai potrivite cauciucuri de iarnă este o misiune dificilă, având în vedere numeroasele mărci existente pe piață, parametri pe care trebuie să-I urmărești și bugetul în care ți-ai propus să te încadrezi. Discuțiile de pe forumuri cu subiectul ”cauciucuri iarnă 2019” sunt dominate de opinii contradictorii și este greu să tragi o concluzie. Fiecare comentariu se bazează pe experiența fiecărui șofer de până acum, de modelul de autoturism folosit, regimul de utilizare în condiții de iarnă, stilul de condus, bugetul alocat etc.

Fără a avea pretenția că alegerea ta se va baza 100% pe topul nostru, ne-am propus să-ți prezentăm câteva opțiuni corecte și optime de anvelope iarnă 2019-2020, care să păstreze un echilibru între performanțe în condiții de iarnă, durată de exploatare și preț de achiziție.

Mărci de anvelope de iarnă care performează

Nokian WR D4 – acest model de anvelopă de iarnă reușește să performeze la aproape toate capitolele, fiind apreciat în majoritatea testelor efectuate recent. Experiența producătorului finlandez face din Nokian una dintre cele mai bune mărci de cauciucuri pentru iarnă, inovațiile aduse fiind recunoscute în peste 100 de brevete de invenție pe diverse tipuri de anvelope de iarnă.

La testele realizate de Autobild pe 51 de mărci de anvelope, modelul Nokian WR D4 a obținut scoruri bune atât la distanța de oprire pe carosabil umed (37.3 metri), cât și la oprire pe zăpadă (27.6 metri). Cu un nivel de zgomot redus (69 dB) și un preț competitiv, acest model este în topul recomandărilor noastre pentru această iarnă.

Hankook WinterIcept Rs2 – Producătorul sud coreean de anvelope, cu fabrici în toată lumea, inclusiv în Ungaria, propune un model de cauciuc de iarnă proiectat special pentru condițiile climaterice de iarnă din această zonă a Europei. Are performanțe foarte bune la frânarea pe drumuri umede (34.9 metri) și pe zăpadă (27.7 metri). Are un preț de achiziție foarte bun, dar pierde puncte la capitolul zgomot (72 dB).

Continental Wintercontact Ts860 – Este o anvelopă de iarnă premium pentru mașinile compacte și medii, care s-a clasat pe primul loc în testele Autobild. La testele de frânare pe drumuri umede, a obținut a doua cea mai scurtă distanță (34.5 metri), iar la oprirea pe zăpadă s-a aflat în top 5, cu 27.6 metri. Chiar dacă asigură un condus confortabil, nu sunt cele mai silențioase cauciucuri de iarnă (72 dB), iar pretul de achizitie este in ton cu performantele pe care le promite.

Matador Mp92 Sibir Snow – Modelul de iarnă lansat de popularul brand european de anvelope înregistrează performanțe bune, în special pe suprafețe umede, la temperaturi scăzute. Performanțele la oprirea pe zăpadă s-au îmbunătățit substanțial în ultimii ani, făcând din acest model o alegere pentru mulți șoferi. Prețul de achiziție este foarte bun, raportat la performanțe.

Oricare ar fi alegerea pe care o faci, nu uita să comanzi anvelope de iarnă din surse sigure și cu un DOT cât mai recent.
Adaugat in: Sfaturi auto