Swipe to the left

Totul despre amenzile auto

Autor: AUTO SOFT 29 martie 2019 2924 Vizualizari Niciun comentariu

O parte dintre cei care au permis de conducere, s-au confruntat, măcar o dată, cu obligativitatea de a plăti o amendă de circulație. Autosoft vă prezintă răspunsul la principalele întrebări referitoare la amenzile de circulație.

Ce se întâmplă dacă nu faceți plata amenzii de circulație?

În cazul în care ați fost surprins în trafic și amendat de un agent (de poliție) constatator, procesul-verbal de constatare a contravenției va fi încheiat, iar dumneavoastră aveți la dispoziție 48 de ore pentru a plăti jumătate din cuantumul amenzii. Dacă a trecut acest termen fără să fi plătit, atunci veți achita întregul preț.

În termen de 90 de zile de la emiterea procesului-verbl, organele de poliție sunt obligate să îl transmită direcțiilor fiscale locale, astfel încât, în final, direcția de taxe și impozite să vă trimită o somație de plată a amenzii. Deși nu există un termen-limită până la care ar trebui trimisă somația, dumneavoastră trebuie ca, în maximum 15 zile de la primirea ei, să plătiți amendă.

Nu ați plătiți amenda la timp? Atunci primăria poate trece la procedura executării silite. În situația în care ați acumulat, de-a lungul timpului, mai multe amenzi neplătite, se poate pune sechestru pe autoturism sau imobil, în funcție de cuantumul acestora.

Totuși, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu sechestrul, dacă suma despre care ar fi vorba, nu este considerabil de mare. În acest caz, vă puteți, însă, aștepta la popriri pe conturi bancare sau chiar și pe salariu. Cu toate acestea, poprirea pe salariu nu va putea depăși un procentaj de 30% din veniturile înregistrate. De asemenea, sechestrul nu se poate dispune asupra bunurilor necesare vieții și muncii.

Unde se plătesc amenzile de circulație?

Odată cu 1 ianuarie 2019, a intrat în vigoare Legea nr. 203/2018, privind plata amenzilor într-un cont unic. Cu toate acestea, în ceea ce privește amenzile referitoare la regimul circulației pe drumurile publice, sistemul este în faza de testare. Prin această lege, se vor crea conturi unice unde se va putea efectua plata amenzilor aplicate persoanelor fizice. În ceea ce privește amenzile contravenționale, ele vor putea fi plătite, de oriunde în țară, în conturile Trezoreriei României.

Dacă vă doriți să descoperiți un service auto în București care să vă rezolve, intr-un mod cât mai rapid și eficient, problemele pe care le întâmpină mașina dumneavoastră, Autosoft este soluția pentru dumneavoastră!

Adaugat in: Sfaturi auto